2010: De Voornemens

Lodi Planting Algemeen Leave a Comment

Belofte maakt schuld. In een van mijn laatste post in 2009 vertelde ik dat ik ook mijn voornemens voor het nieuwe jaar met jullie ging delen. Maar voordat ik die van mij vertel, wil ik aan jullie vragen wat jullie voornemens zijn? Wie gaat er stoppen met roken? Wie wil er de kerstkilo’s af gaan sporten? En hoeveel van jullie beginnen ermee en houden het na 2 weken weer voor gezien? Sorry, dit is een andere discussie.
Ik kan jullie zeggen dat ik ook meer (lees: weer beginnen met) sporten op mijn lijstje staat. Na het laatste akkefietje heb ik eigenlijk bitter weinig gedaan dan een paar potjes squash en dat merk ik conditioneel en fysiek. Zeker na al die overheerlijke kerstmaaltijden. Als ik weer de conditie en het uiterlijk heb, dat ik had toen ik stopte met hockey, dan voel ik me beter in mijn eigen lichaam en is de basis weer gelegd voor een fantastisch jaar.
Een tweede voornemen is het afgeven van een fantastisch neergeschreven thesis, zodat ik het felbegeerde getuigschrift HRM heb. Ik ben al maanden informatie aan het opzoeken, heb verschillende gesprekken gehad en in mijn hoofd heb ik al een mooi verhaal voor ogen, maar ik moet het nog opschrijven én niet zozeer over bloggen.
Mijn derde voornemen is dat ik dit jaar nog meer wil zien van de wereld. Ik ben inderdaad net pas terug van Stockholm, maar er zijn nog zoveel landen, steden en continenten die nog geheimen voor mij hebben en dat wil ik veranderen. Vooralsnog is Venetië al geboekt en flirt ik met Curaçao. Iemand nog suggesties?  
Een laatste voornemen dat ik nu met jullie wil delen is dat ik meer tijd met mijn vrienden wil besteden. Hetzij door middel van weekendjes weg (de zogenaamde vrienden weekenden), maar dit kunnen evengoed rondes op cafés zijn. Wie kan er tijd vrijmaken op 11 januari om iets te gaan drinken in Antwerpen?
Waarom ik me wel ga houden aan mijn voornemens? Ten eerste voeg ik daad bij woord en ten tweede deel ik mijn voornemens met de buitenwereld. Hierdoor kan ik door elke nieuwsgierige worden afgerekend op het niet naleven van mijn voornemens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *