3 manieren waarop je WEL langer wilt doorwerken (www.LodiPlanting.com)

We zullen met zijn allen langer moeten doorwerken. Of je nu een leuke of een stomme baan hebt. Of je eerder van je pensioen wilt genieten of niet. Je woont immers in België. De vraag is dan: zijn er alternatieven? Natuurlijk zijn er die!

1. Verander van werk!

Werken kan ook voldoening geven. Vind je dat je stom werk hebt of geen voldoening krijgt, dan moet je van werk veranderen. Ga iets doen wat je wel leuk vindt. Iets wat je energie geeft. Iets waarvoor je met plezier vroeg opstaat. En wat je betaalt om de dingen te gaan doen die je leuk vindt.

2. Neem een flexibele loopbaan!

Waarom zou je wachten tot je 67ste om de dingen te gaan doen waarvan je droomt? Iemand van 67 zie ik niet meer snel gaan skydiven, backpacken rond de wereld, de salsa dansen of een cursus Italiaans volgen. Uitzonderingen daargelaten. Daarbij moet je maar hopen dat je 67 wordt.

3. Stop met zeuren!

Het is een voorrecht om in het Westerse België te mogen wonen. Maar ben je het niet eens met het (sociale welvaart) systeem? Dan moet je verhuizen. Bijvoorbeeld naar Amerika. Stop in elk geval je energie in dingen die je kunt veranderen. Deze liggen meestal bij je zelf. En jezelf veranderen betekent verantwoordelijkheid opnemen.

Waarom ik werken leuk vind!

Mijn stip op de horizon was helder genoeg om 9 jaar te werken aan de handleiding of stappenplan voor mijn leven. Nu doe ik elke dag datgene wat ik het liefste doe. Daarom hoop ik dat ik minstens tot mijn 80ste mag blijven doorwerken. Dit betekent namelijk dat ik 80 jaar word en in gezonde toestand verkeer.

Die 9 jaar is vele malen korter dan de meeste van jullie nu nog moeten werken. Daarbij had ik geen handleiding of stappenplan die mij hielp bij mijn keuzes. Neem je tijd om in jezelf te investeren en neem dan verantwoordelijke beslissingen. Elke verandering is moeilijk, maar het leven is te kort om dingen in te doen die je niet leuk vindt!

Wat doe jij om je werk leuk te vinden? Laat jouw reactie hieronder achter!

Al je vragen, opmerkingen en feedback zijn hieronder welkom. Je kan me ook mailen (hallo at lodiplanting.com). Ik reageer zoals altijd persoonlijk op elke e-mail.

[x_prompt type=”left” title=”Een betere freelancer worden?” message=” Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.” button_text=”Word een betere freelancer!” button_icon=”toggle-on” href=” http://eepurl.com/_mpGz” target=”blank”]

 

[x_author title=”Over Lodi Planting”]
[x_recent_posts type=”post” count=”3″ orientation=”horizontal”]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.