5 manieren om een Community Manager te dwarsbomen

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling Leave a Comment

Kirsten Wagenaar, auteur van de blog communitymanagers.nl, schreef de blog 5 manieren om een Community Manager te dwarsbomen en dat is natuurlijk leesvoer voor mij. Kirsten werkt zelf ook als community en ik beschouw haar een beetje als “moeder community”. Zij is namelijk initiatiefneemster om alle community managers te verzamelen in de groep CMNL (Community Managers Nederland). Een zeer leuk initiatief met elke maand een interessante IRL-meeting.

Goed terug naar het artikel. De vijf redenen die worden aangehaald als funest voor de community managers (CM) lijken mij evidenties. Het is toch logisch dat een CM op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen een organisatie? Dat een CM mee vergaderd? Op de hoogte is van nieuwe producten/diensten? Dat de CM een dialoog aangaat met gebruikers/consumenten? Of dat het not done is, om een CM aan te nemen omdat het een hype is? Maar geldt dit niet voor elke functie?

Klaarblijkelijk is dit niet evident voor iedereen. Daarom mag ik van geluk spreken als ik naar mijn eigen functioneren als community manager kijk; en dat terwijl mijn functie wellicht geen klassiek voorbeeld is van community management. IKKI maakt deel uit van een groter geheel USG People, maar is tegelijkertijd een zelfstandige entiteit. Nu krijg ik in beide gevallen voldoende instroom van collega’s om te weten wat er reilt en zeilt. Ook participeer ik in verschillende vergaderingen en ben ik aangenomen omdat IKKI een community is. Daarnaast hebben we pas de #huilendefactuur gelanceerd en daar was ik nauw bij betrokken.

Ik denk dat elke CM zijn/haar functioneren eens moet bekijken aan de hand van deze vijf punten. Zo weet je of er nog werkt schort of dat je op de goede weg met intern lobbyen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *