800 kilometer in 3 dagen

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Na de Bottom Bus restte mij nog een aantal dagen in “Queenstown” met als voornaamste highlight het (afscheids)feestje met al mijn buddies die ik tijdens mijn reis heb gemaakt. Heerlijk genietend van alle aandacht, wodka redbull en dansbare muziek. Wat een topavond! Na drie uur slaap werd ik op de bus van “Queenstown” naar “Christchurch” verwacht. Ik was blij op te merken dat ik niet de enige met een zware nacht was, want de geur en stilte spraken boekdelen en alsof de chauffeurs (of Nieuw-Zeeland) het wistten waren er weinig tot geen sight-seeing activiteiten. Vreemd, maar ideaal!

“Christschurch” is een van de grotere steden van Nieuw-Zeeland wat het vooral van haar uitgaansmogelijkheden moet hebben. Helaas voor “Christchurch” leefde ik op reserves (Q-town was slopend!) en liet ik het feesten, tot tweemaal toe, aan me voorbij gaan. Van “Christchurch” reed de “Kiwi-bus” naar “Kaikoura” waar er (weer) een hoogtepunt op me stond te wachten: “Sperm Whales” spotten. Deze grote walvissen hebben niets, maar dan ook helemaal niets, met sperma te maken. Zij zijn veel eerder grote zwarte vlekken in de zee, die diep ademhalen vlak voordat ze ondergaan (de staartfoto’s) en voor een half uur niet meer bovenkomen. Het was mooi om wilde walvissen te zien, maar helaas riepen de brochures en alle filmpjes te hoge verwachtingen op!

Na een nacht in “Kaikoura” waren we terug op weg naar de hoofdstad: “Wellington” via een sight-seeingloze route behalve de ferrytocht van drie uur. Kortom de laatste paar dagen heb ik veel kilometers afgelegd zonder al te veel sight-seeing activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *