Abel Tasman National Park (en een grote mond helpt…)

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Eenmaal met de “Kiwi-bus” in Nelson, een klein stadje, aangekomen en voor een drietal nachten genesteld in de “Fern Lodge”, wat tot noch toe absoluut het beste ‘hostel’ was, mochten de avontuurlijke activiteiten niet ontbreken. Aangezien ik nog nooit op een zee had gekayakt en tegelijkertijd het wonderschone nationale park van Abel Tasman wilde aanschouwen, leek “MSK” een geschikte oplossing. MSK staat voor Marahau (een naam in Maori) See Kayak.

Deze daguitstap begon met een watertaxi (= een “speedboot” dat mensen van punt a naar punt b brengt) rit van aankomst- tot vertrekpunt, waarvan ik meer dan de helft zelf heb mogen varen! (soms met een snelheid van 60 kilometer per uur) Behalve dit (voor mij) fantastisch gegeven, passeerden we ook een rotsachtige formatie met meer dan 25 zeehonden, waarvan 10-tal jonger dan zes maanden. Geweldig!

Nadat we op de plek van bestemming waren, en de taxi ons had achtergelaten, begonnen we met onze “hike” van 2,5 uur langs een nauw bergpadje, dat ons uiteindelijk tot een strand loodste. Na de hike stond dezelfde taxi ons op een ander strand op te wachten om ons een paar hondertal meters over het water te vervoeren en onze lunchplaats hadden bereikt. Na de lunch kregen we een korte uitleg hoe een zeekajak te gebruiken en begonnen we onze 8 kilometer kajaktocht terug naar de plek waar we in het begin waren begonnen. Het uitzicht onderweg was wonderschoon net als het stralende weer. Vreemd dat je in de winterperiode zo’n warme en zonnige dag kunt hebben, waardoor je in de mogelijkheid bent om te gaan zeekajakken!

Kortom een fantastische dag met als hoogtepunt het speedboot varen (lees: zelf varen evenals “de donut” en “de fontein”) Deze laatsten waren moeilijk vast te leggen via mijn camera, maar de rest vind je terug op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *