Al dat ‘gezorb’ en ‘geluge’ is … fantastisch, maar cultuur rockt

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 1 Comment

Een nieuwe dag, een met minder regen, dus tijd voor een wandeling over bruggen, door een oude en donkere treintunnel en een met bergachtige uitzichten oftwel de “Karangahake Gorge Historic Walkway”. Een zeer geslaagde wandeling met mooie fotomomenten dat gelukkig niet te lang duurde.

Daarna was het tijd om in een plastieken bal van een grasheuvel te rollen: “Zorbing” evenals in een soort skeltor over een raceparcour te crossen: “Ludging”. Echter de weg omhoog was spannender (vanwege de skilift met waanzinnig uitzicht) dan de snelle rit naar beneden. Check het “Zorbing” filmpje op Facebook. Oja, de roze shirts die je ziet in de “Zorb” zijn niet van mij!

Na de wandeling en de adrealine activiteiten was het ’ s avonds tijd voor Cultuur met een hoofdletter C. Nieuw-Zeeland is o.a. bekend om haar oudste bewoonsters: de Maori’s en om hier een inleiding in te krijgen ging de “Kiwi-bus” naar de “Maori Culture Night”. De avond begon met een heuse openingceremonie (lees: een angstaanjagende dans vol met regels voor het publiek) gevolgd door een aantal culturele voorstellingen als infrastructuur, verschillende dansen en met als afsluiter de “Haka”, waarna er een typisch Maori’s buffet klaarstond. Het totaalplaatje was waanzinnig, fascinerend, indrukwekkend en absoluut een aanrader! Helaas weinig geslaagde foto’s van dit festijn, maar check de andere foto’s en het Zorb-filmpje op Facebook!

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *