Amazon speelt vals en wordt aan de kaak gesteld door Thomas Hertog

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling 2 Comments

“The Day the Kindle Died” is een spannende titel van een boek dat wordt verkocht op o.a. Amazon. En ja, Amazon en Kindle zijn bijna synoniemen.

Ik kende het boek niet en heb het niet gelezen, maar ik botste op een interview met Thomas Hertog auteur van het boek (in het Engels) en vond het een bijzonder interessant interview. Ik bewonder mensen die een bepaald systeem aankaarten door middel van onderzoek. Helemaal als de bedoelingen positief bedoeld zijn.

In dit geval wilde Hertog aantonen dat het rating-systeem van Amazon niet deugd. Hertog geeft een aantal tips mee en hoopt oprecht dat Amazon hier iets mee doet al heeft hij weinig hoop. Blijkbaar hebben een aantal kranten in 2004 de hoax ook al aangekaart en is er in die tijd niets veranderd.

Ik vind het een kwalijke zaak dat er meningen worden gekocht, maar tegelijkertijd weerhoud mij dat niet om e-boeken bij Amazon te bestellen. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen da ik nog nooit een “review” op Amazon heb gelezen. Ik bestel mijn boeken op aanraden van (digitale) vrienden. Zou jullie dit weerhouden?

Comments 2

  1. Pingback: TED teams up with Amazon for TEDBooks : Lodi Planting | en zijn Alter Ego's

  2. Pingback: TED teams up with Amazon for TEDBooks - Lodi Planting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *