Avontuurlijke onderdompeling in cultuur

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Terug in de bus en met een volgegeten buik op weg naar Waitomo stopten we in Te Puai voor “The New Zealand Maori Arts and Crafts Institute”. Dit is een Natural Thermal Valley vol met geisers, ‘mud pools’, “hot rocks” en typisch Nieuw-Zeelands groen. Daarnaast had je een nagebouwd Maori dorp, zodat de niet-Maoris kunnen zien hoe de Moari’s leefden en nog steeds leven. Wat mij hier vooral is bijgebleven zijn de natuurlijke geisers die hun stoom af bliezen terwijl wij daar waren. Prachtig!

Na deze korte Maori brainwash was het tijd om mijn verschillende angsten te overwinnen door middel van echt avontuur: het vijf uur durende “Black Water Rafting”. Nadat we onze favouriete outfits hadden aangetrokken begon deze adrenaline rush met een abseiltocht van 35 meter in een nauw donker gat in de grond gekend als “the Black depths of Ruakuri Cave”, waarna we via een “flying fox” een rivier in het donker overkruisten. Ik heb graag de touwtjes in handen, en vind het bijgevolg niet fijn als iemand anders de touwtjes in handen heeft, maar in dit geval ging het letterlijk over de touwtjes in handen hebben, want bij het abseilen bungel je 35 meter boven de grond aan een touw en bij de “flying fox” glij je over een touw niet dikker dan je duim. Wauw!

Daarna kreeg iedereen een rubberen band (“tube”), om – letterlijk – in het diepe (2 meter) te duiken met de “tube” onder je kont om vervolgens te ontdekken dat het water niet warmer is dan 4 graden. Brrrr! Via de “tube” en wat gepeddel dreven we stroomafwaarts door de grot met de “glowworms” boven ons. “Glowworms” zijn lichtgevende groene stippen op de rotsen in de grot. De laatste activiteit van deze slooptocht was het beklimmen van 2 watervallen met niets minder dan je eigen handen en voeten. (lees: zonder enige uitrusting). Koud, spannend en euforisch gevoel!

Op facebook vind je de groepsfoto van het “Black Water Rafting” terug evenals een aantal culturele foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *