Awesome and Top bit

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 2 Comments

Na mijn slechte start in Nieuw-Zeeland, zat ik de dag erna wel op de “Kiwi Experience” bus met de bestemming Pahia. Pahia is de meest noordelijkste ‘stad’ van Nieuw-Zeeland en is de thuishaven voor de driedaagse “Awesome and Topbit” trip. In Pahia zijn er veel toeristische (water)activiteiten waar jij, als consument, gebruik van kunt maken. Ik koos ervoor om de eerste dag een cruise te doen langs de “Bay Of Islands” (ong. 154 in totaal) met gegarandeerde dolfijnen uitzicht. Helaas, want het bleek een vier uur durende cruise te zijn zonder dolfijnen, maar met 3 volgegeten zeehonden en een school vissen.

De tweede dag zijn we vanuit Pahia naar het meest noordelijkste punt “Cape Reinga” van Nieuw-Zeeland gereden, waar de Tasmaanse zee en de “Pacific Ocean” tegen elkaar ingaan, met (uiteraard) een hoop sight-seeing tussendoor. Hierbij kun je denken aan: de oudste bomen (“Kapeti Kauri Forest”) van Nieuw-Zeeland, met de bus over “Ninety Mile Beach” rijden evenals door een rivier, een visserspier dat “Bluff” heet, een houtzagerij, maar het hoogtepunt was het “sandboarden” van 85 meter hoge duinen met een snelheid van ruim 70 kilometer per uur! Check het filmpje op Facebook!

De derde, en laatste dag, kon ik kiezen uit overgebleven activiteiten als de sight-seeing speedboot de “Excitor”, paardrijden, mountainbiken en zeekajakken. Ik koos echter voor een rustige dag met een korte wandeling op een berg(je), want de eilanden blijven slechts dezelfde eilanden. Goede keus als je uitzicht bekijkt, niet?

Comments 2

  1. Hoe groot is zo’n eiland, Lodi? Groter dan de groensplaats? Dit is uiteraard een zeer serieuze vraag van nieuwsgierige, eilandverlater.

    Foto’s zijn trouwens geweldig, de video’s ga ik eens kijken bij me ouder, daar is breedband internet in the house.

  2. Hi Scherson; het eiland waar ik verbleef was het grootste en dat kun je vergelijken met … met … het is klein 🙂 maar groter als luxemburg! Denk ik …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *