Back in hardcore reality, maar de vonk is er nog!

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Een paar dagen geleden besefte ik ineens dat ik, keihard, in de keiharde realiteit terug ben. Ik bedoel dat ik de afgelopen zeven en een halve maand amper heb gedacht aan materialistische hebbedingetjes als een huis, een nieuwe auto, kinderen en/of een carrière; kortom de zaken die nu heel erg spelen in mijn nabije omgeving. En nu? Jaja, intussen ben ik ook alweer gehersenspoeld met een naar virus dat “Affluenza” (de constante drang naar meer en beter) heet en dat had ik nooit gedacht. Toch niet zo snel!

Ik had nooit gedacht dat ik zo snel al mijn nieuw aangeleerde of verfijnde gedachtengangen, het beste uit iedere dag halen; mijn veroveringstocht op de wereld voortzetten; ieder jaar gaan snowboarden; meer genieten van vriendschappen; weekendjes weg aangezien afstand zeer relatief is (!); U begrijpt de boodschap REIZEN, zou verliezen ten opzichte van het leven. Nog geen tien dagen geleden dacht ik na over mijn volgende project, mijn volgende reis, maar nu probeer ik me (weer) aan te passen aan de realiteit die in het overwegend koude en kille België, en zeer waarschijnlijk ook Nederland, heerst en meer nog aan het verwachtingspatroon (lees: levenspatroon) van mijn vrienden. Dit doe ik door te solliciteren, me te gedragen zoals dat van me word verwacht, de routine in mijn dagelijks leven terug te laten komen en dit allemaal zonder mezelf te verloochenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *