Barcelona: Si!

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Om eens met de conclusie te beginnen: 5 dagen Barcelona is veel te kort voor zo’n Gaudische wereldstad! Echt waar wat een prima tijd hebben we gehad en waar het vakantiegevoel (uiteindelijk) echt wel is gekomen!

Hoewel het tempo en de frequentie van het aantal ‘typische’ bezoeken vrij laag lag, hebben we enorm veel gezien en gedaan (mede dankzij “le bus turistic”). Dit laatste klinkt en is supertoeristisch maar was werkelijk bijzonder interessant en aangenaam. Wat we gezien/gedaan hebben?

Een greep uit mijn hoogtepunten (in willekeurige volgorde):

  • “Palau de la Musica Catalana” (een prachtige privé concertzaal oorspronkelijk opgericht voor kerkkoren).
  • Gaudi – wie kent hem niet?! – en zijn overblijfselen: het park “La Guell” (groot, stijl(vol) en prachtig uitzicht, het hotel, zijn woonhuis in het ‘park Guell’, “la Sagrada Familia” (vond ik persoonlijk tegenvallen, omdat enkel de oude buitenkant mooi is) en zijn meest bekend ontworpen huis “Casa Battlo” wat overigens bijzonder knap was).
  • “la Catedral” in het oude centrum: een heus paradijs – leuke woordspeling – waar geen detail te veel is.
  • “Camp Nou”: het voetbalstadion van FC Barcelona met een capaciteit van 100.000 man/vrouw!
  • en dan ook nog een aantal kleinere (lees: minder bijzondere, maar daarom niet minder leuke) zaken als: Telèferic de Montjuïc, la rambla, zwemmen in de zee, het Olympisch dorp, de verschillende oude wijken van Barcelona (Born, Barcelonneta, Barri Gotic), Parc la Ciutadella, etc…

Het hotel (Hotel Praktik) lag enorm centraal op 10 min. van “la plaça de Catalunya” en op 15 min. La Sagrada Familia en is zeker aan te bevelen ook al heb je niet echt het idee je in een hotel te bevinden. De kamer is relatief klein, maar dat wordt nog extra bekrachtigd door het enorm grote bed. We hadden ook een privé douche op onze kamer met een grote douchekop. Erg fijn wakker worden. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen is het de enkele beglazing wat niet echt bevoordelijk is voor je slaap met al dat verkeer ‘s avonds laat en ‘s morgens vroeg. Maar hé, we waren daar ook niet om te slapen hé!?

Kwa eten is Spanje en dus ook Barcelona top. Vooral de lokale bakker en restaurants waren een mijn inziens een succes en al het bekende voedsel is gepasseerd (tapas, sangria en paella)!

Voor diegene die een grappig stuk hadden verwacht, mijn excuses, maar Barcelona is geen stad om mee te lachen! Het is gewoon een Gaudische wereldstad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *