Bepakt en bezakt op weg naar ‘Down Under’

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 12 Comments

Wat is begonnen als een uit de hand gelopen grap is uitgegroeid tot een reislustig avontuur vol overgave en ‘goesting’ (in deze context is dit het heerlijkste woord). Mijn vertrek staat vast. Maandag 14 april 2008 zal ik met het vliegtuig om 09.50 vertrekken naar Australië. ‘Down Under’. De letterlijke andere kant van de wereld. Hoewel deze tijdsaanduiding niet helemaal correct is gezien de een overstap op Heathrow (Londen), en dan laat ik het tijdsverschil nog buiten beschouwing, betekent dit toch dat ik zéér vroeg moet opstaan.

Aan alle randvoorwaarden is voldaan. Het enige waar mijn geniaal brein nog niet aan heeft gedacht is de inhoud van mijn rugzak. Sterker nog: er is nog geen rugzak. Maar is dit niet het leukste van alle voorbereidende activiteiten: het bij elkaar kopen van je rugzak, wetende dat je hier minstens een jaar uit zult leven? Wat neem je mee en wat juist niet?

Mijn lijstje dusver onderverdeeld in prachtige categorieën:

belangrijke paperassen: geldig visum, vernieuwd paspoort, gekocht ticket, adressenboekje, geld in cash (Australian Dollars), visa, internationaal rijbewijs en een lopende verzekering.
kledij: voor tien dagen, toch?
slapen: lakenzak en een lichtgewicht slaapzak.
toiletgerief: tandenborstel, tandpasta, deodorant, parfum, zonnebrand en condooms.
overigen: zonnebril, digitaal fototoestel, i-pod, tondeuse en mezelf.

Zoals verstandige lezers al opgemerkt zullen hebben – wat wil je met zo’n lijstje – blijkt mijn brein toch niet zo geniaal te zijn als ik hoopte. In de steek gelaten door mijn grijze massa beroep ik mij op zij die meer gefortuneerd zijn en mij willen helpen. Wie helpt mij bij het selectieproces? Zijn witte sokken nu “well” of “not done”?

Comments 12

 1. Hangt ervanaf

  Mss helpt het als je de voor- en nadelen op een papier schrijft.

  Denk er ook aan dat het minder warmte aantrekt dan bv zwarte sokken!
  Het nadeel van witte sokken is wel dat je kan zien dat het vuil wordt… ik denk dat ik beter ga zwijgen. =)
  Ik vermoelijk het je alleen maar, srry daarvoor.

  Nog veel succes trouwens!

 2. Niet vergeten mee te nemen: ‘jezelf’. En dit bedoel niet op een slechte of sarcastische (!!) manier. Geef die Aussies een flinke dossis Lodiësme.

  Witte sokken zijn altijd done, tenzij je geweldige argumentatie van simurgh neemt, het spul wordt snel vies. Oh ja, teen slippers en de eerste drie platen van Lenny Kravitz.

 3. zeg simurg 2, bedenk eens zelf je eigen naam. je moet niet pikken van andere mensen! wacht maar tot ik je te pakken krijgt

 4. hmmmm, mensen die me willen pakken, klinkt best wel boeiend allemaal.
  Wanneer spreken we met z’n drieën af bij een fles wijn (jullie verkiezen witte wijn, vermoed ik) en een paar kaarslichten?

  Hebben jullie een voorkeur voor muziek? Anders zet ik een zwoele Barry White op.

  ps voor Lodi, mijn favoriete strip, de voorlaatste ofzo, over iTunes…

 5. hou je bek smieurgh, probeer eens iemand anders te versieren!

  kweet wie je zijt, kweet waar je woont en kweet wat je doet. dus laat ze nu met rust!

  groetjes
  Ariël.F

  ps: durf niet achter te zoeken wie ik ben

 6. Dank aan iedereen voor hun constructieve bijdragen … NOT (heerlijk sarcastische ironie)

  Ik opteer toch voor zwarte sokken, want ik vind witte sokken “not done”. Verder zal ik mezelf zeker niet vergeten en die “Aussies” eens een Lodi-scheetje laten ruiken.

  Wat is een gag-ball?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *