Boek: Dawkins versus God

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Een essay met zo’n titel vraagt om gelezen te worden toch? Ik heb het boek “The God Delusion” van Richard Dawkins gelezen in mijn AustraliĆ«-tijd … pfff, lang geleden! … en ik was benieuwd wat deze (studenten?) konden beargumenteren tegen de “almachtige” Dawkins. In de mate dat ik iets weet (of nog herinner) over het huwelijk tussen religie en wetenschap, vond ik niet dat zij veel konden inbrengen tegen de door Dawkins aangehaalde argumenten. Darwkins versus God is dus, niet meer en niet minder dan, een getouwtrek in woorden. Het bestaan van God wordt toch niet bevestigd door de woorden van iemand anders te weerleggen? Het moge duidelijk zijn dat ik pro-Dawkins ben (of lees: ik geloof niet in een God), maar zoals gezegd gaat helaas veel inhoud aan me voorbij mede dankzij de wetenschappelijke Engelse taal van Dawkins. Het is dus niet eenvoudige voor zo’n simpele stadsjongen als ikzelf. Wat vinden jullie van het huwelijk tussen religie en wetenschap?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *