Boek: Experimental Travel

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Het boek “Experimental Travel”, dat ik via ‘Amazon’ in mijn bezit heb, is een boek dat onder de grote “Lonely Planet” familie valt, maar is héél anders opgebouwd. Het boek heeft eigenlijk 40 manieren om een reis/weekend/uitstap aantrekkelijker en boeiender te maken en wordt ondersteund door een geschiedkundig verhaal over de oorsprong van de “manier” evenals een persoonlijk life-verslag over het experiment dat zij hebben uitgeoefend. Zeg maar een evaluatiefiche.

Nadat ik dit boek had gelezen begreep ik de film “Amélie” en de website “Improv Everywhere” meteen beter. Hoewel ik beiden al ongelofelijk koel vond! Tegelijkertijd besefte ik, dat ik zelf, ook al een aantal experimentele reisjes/activiteiten achter de rug heb. Wat me meteen te binnen schiet is het rugbyen met een slaapzak door de winkelstraten van Melbourne of al moutainbikend de gekste en kleinste straatjes in rijden. De manieren die in “Experimental Travel” worden aangehaald gaan echter nog een stapje verder. Ik denk hierbij aan: “Human Chess”, “Fly by Night”, “Twelve Travel”, “Rent A Tourist”, “Taking a Line for a Walk”, etc. Bij deze dingen kun je je misschien nog iets voorstellen, maar wat te denken bij: “Dog Leg travel”, “Ero Tourism”, “Experimental Honeymoon”, “Travel Pursuit”, “Counter Tourism” etc.?

Al deze knotsgekke ideeen werken m.i. inspirerend. In die zin dat ik ervoor opensta om er een aantal zelf eens uit te proberen of de aangereikte ideeën toe te passen. Zo wil ik vanaf nu altijd dezelfde foto maken vanuit verschillende plekken/steden. Bijvoorbeeld: met mijn rug naar het station en dan een foto recht voor me uit nemen op elk station waar ik kom. Wat me ook vreemd lijkt is een hele dag (24h) op een vlieghaven rondhangen zonder effectief te vliegen. Extreem spontaan is “Chance Travel” waarbij de dobbelsteen bepaald wat je gaat doen of waar je heengaat. Of wat te denken van te backpacken in Antwerpen of Gent (het leven als backpacker is namelijk compleet anders dan van een gewone student in een dergelijke stad)?

Ik heb ook een aantal leuke ideeën opgedaan voor als we in groep iets zouden willen gaan doen. Bij deze meteen de oproep: wie heeft er zin in een knotsgek experiment bijvoorbeeld in het aankomende verlengde weekend (het hoeft bijna niets te kosten en we hoeven niet ver van huis te gaan)? Laat de reacties maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *