Boek: handboek internetresearch (Arjan Dasselaar)

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Tijdens mijn vakantie in de Dominicaanse Republiek heb ik vier boeken gelezen. De meeste van deze boeken heb ik op mijn Kindle gelezen en moet ik nog verwerken. Ik heb daar echter ook één fysiek gelezen: het handboek internetresearch van Arjan Dasselaar.

Dit boek omschrijft tot in detail hoe je de informatie die je zoekt op het internet kunt vinden via allerhande technieken. Dasselaar legt uit dat er meer bestaat dan alleen Google en hij doet dat zeer goed. Hij begint met de basis van de zoekstrategie en eindigt bij chatdiensten en sociale netwerken. Hiertussen liggen: zoekmachines en internetgidsen, Google, andere zoekmachines, het diepe web, lui zoeken, de structuur van internet, bronverificatie, personen, deskundigen en bedrijven zoeken, nieuws vergaren met RSS, Usenet en e-mail als informatiebron. Dasselaar haalt dus werkelijk alles uit de kast om bepaalde informatie te vinden of automatisch naar je toe te laten komen. Het is boek is dan ook een aanrader voor iedereen die veel informatie op het internet moet opzoeken. Helaas had ik andere verwachtingen van het boek. Ik had een meer praktische SEO benadering verwacht. Dat hier niet op wordt ingegaan, en dat er hierdoor een misvatting is ontstaan, leg ik volledig bij mezelf neer. Dan had ik de achterkant van het boek toch maar moeten lezen, niet? Dus langs mijn kant absoluut geen kwaad woord over Arjan Dasselaar of zijn handboek internetresearch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *