Boek: Mind Performance Hacks

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Voor zij die een klein beetje thuis zijn in de wereld van je eigen leven te ‘hacken’ kennen ongetwijfeld het principe van GTD – Getting Things Done. GTD slaat op alles om zaken geregeld te krijgen en het liefst op een zo’n efficiënt mogelijke manier. Op basis van dit principe heeft Ron Hale-Evans het boek “Mind Performance Hacks” geschreven en dit is een van de boeken die ik afgelopen weekend heb uitgelezen.

“Mind Performance Hacks” is onderverdeeld in 8 hoofdstukken (geheugen, informatie verwerken, creativiteit, wiskunde, beslissingen nemen, communicatie, helderheid en mentale fitness) en biedt in totaal 75 ‘hacks’ waardoor je beter, sneller, efficiënter en meer van dit soort synoniemen gaat presteren of kan presteren. Hoewel een ‘hack’ een negatieve connotatie heeft ervaar ik deze 75 ‘hacks’ als zeer positief en in het algemeen zeer bruikbaar, maar zoals altijd zijn ze niet allemaal even interessant voor mij. Diegene die ik wel ga toepassen – zo’n 20-tal – geven mij hopelijk meer soelaas en uiteindelijk tijdswinst. Natuurlijk is toepassen hier wel een groot woord. Rekening houden met zou mijn intentie beter omschrijven.

Een voorbeeld van een hack waar ik rekening mee ga houden is “noteer je ideeën” (hack: 13). Klinkt logisch, maar het vergt toch enige voorbereiding. Zo loop ik nu elke dag met een klein notitieboekje en een pen rond voor het geval dat. Heb ik er al veel ingeschreven? Jazeker, want dankzij andere ‘hacks’ denk ik veel vaker na over mijn to-do lijst!

Ik ben blij dat ik dit “boek” heb gelezen en raad het aan iedereen aan die graag effectiever wil omgaan met verschillende zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *