Boek: Neuro-linguistic Programming

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Het is weer even geleden dat ik een boekrecensie heb gegeven. Logisch als je bedenkt dat ik de laatste tijd alleen maar films heb gekeken onderweg naar huis van mijn werk. Maar ik heb een aantal nieuwe boeken besteld via Amazon en ben bijgevolg weer volop aan het lezen geslagen. Het laatste boek wat ik heb uitgelezen was er één voor “Dummies”, namelijk: NLP for Dummies. Wat ik fantastisch vind aan de Dummies-serie is dat je een zeer degelijk inleiding krijgt in de materie. Tegelijkertijd kun je alle hoofdstukken apart van elkaar lezen, wat de diepgang rond een bepaald thema weer bevorderd, maar genoeg over de Dummies-serie.

NLP komt er simplistisch op neer om positieve gedachten om te zetten in positieve acties en hiervoor worden er een aantal methoden aangehaald en uitgelegd. NLP is een psychologisch instrument waarbij van het zelfbewustzijn gebruikt wordt gemaakt. Hierdoor kent NLP verschillende doeleinden waaronder therapie, maar dat is niet de reden waarom ik eraan begonnen ben. Als ik heel eerlijk ben, ben ik het beginnen lezen, zodat ik bewuster van mijn gedachten werd, hier mee aan de slag kan zodat ik niet alleen zelf positiever wordt, maar ook anderen makkelijker kan bereiken. Je begrijpt dit is geen proces dat over één nacht ijs gaat. Integendeel het is een manier van denken en dus een manier van leven. Zoals met alles leer je al doende, dus het minste wat ik kan zeggen is dat ik er mee bezig ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *