Boek: Slaap je slim (Guus Pijpers)

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Zoals in mijn vorige post zijn hier mijn belangrijkste bevindingen uit het boek “Slaap je slim” geschreven door Guus Pijpers. Eerst wat meer uitleg over de indeling. Het boek is opgedeeld in drie delen: weet wat je weet, slimmer worden en welterusten. Elk deel is verder opgedeeld in kleinere hoofdstukken wat het lezen zeer vlot maakt. Ook binnen de hoofdstukken kan er onderscheidt worden gemaakt tussen de acties en de informatieve tekst. Het voordeel van dit boek is dat de meer ervaren GTD’er kan skippen naar de hoofdstukken van zijn/haar interesse en dat de “newbie” wordt opgeleid tot …
… hetgeen je wilt worden. Een ervaren GTD specialist? Dit begint (deel 1) door te weten hoe de hersenen werken en hoe zij met informatie omgaan. Klinkt bekend? Dat kan heel goed kloppen, want tijdens één van de sessies aan het Ehsal kregen we al met het onderwerp informatie te maken. Het eerste hoofdstuk van “Slaap je Slim” gaat in elk geval over de hersenen. Waarna er ook wordt uitgeweken over wat informatie nu is en hoe wij mensen daarmee omgaan en in welke context. Erg wetenschappelijk maar zeer belangrijk.
In deel 2 slimmer worden worden er concrete en uiteenlopende acties gegeven om slimmer met die bepaalde informatie om te gaan. Ook wordt er telkens verteld hoe je die acties (lees:competenties) kunt verkrijgen en/of hoe je er mee om moet gaan. De acties die worden meegegeven zijn niet alleen een aanrader voor mensen zoals jij en ik, maar sommigen zijn ook interessant voor organisaties. Natuurlijk zijn niet alle acties even toepasbaar noch speciaal, maar grosso modo zul je uiteindelijk slimmer gaan werken.
Het laatste deel is eigenlijk een zeer krachtig advies. Mijn advies is dat voor zij die meer willen weten over GTD het boeken moeten bestellen en lezen of aan de slag gaan met alle informatie die op het internet beschikbaar is. Veel succes met de informatiestroom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *