Boek: Unclutter Your Life in one Week (Erin Rooney Doland)

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Ik lijk de laatste dagen wel een fanatiek lezer, want het volgende boek is ook al uit! In tweeënhalve dag heb ik 250 pagina’s (!) doorgeworsteld hoewel dat een verkeerde term is. “Unclutter Your Life in one Week” van Erin Rooney Doland leest zeer gemakkelijk weg omwille van twee redenen. Ten eerste is het zeer vlot geschreven alsof ze het je vertelt en een tweede reden is wellicht dat het onderwerp me zeer aanspreekt. Waar gaat het dan over?

Erin vertelt haar methode hoe je in één week (is relatief!) je leven terug in handen neemt door er structuur en orde in te brengen zowel op het werk als thuis. Dan is ‘unclutter’ reeds vertaalt, maar in één week? Wel. Erin heeft een indeling gemaakt waardoor je gedurende de werkdagen van een week (maandag tot en met vrijdag) elke dag iets kan doen om die orde te scheppen waarna jij als lezer streeft.
Een voorbeeld. Maandagmorgen begint je dag met orde op zaken te zetten in je kleerkast. Hoeveel kleren heb je (ook diegene die in de was zitten)? Passen al deze kleren bij het “image” dat je wilt laten uitschijnen? Is er voldoende ruimte in de kast om al je kleren in de kast (!) op te ruimen? Als je dit hebt bekeken dan gaat Erin nog verder om je van al het “overbodige” te ontdoen. Geef alle kleren weg als je die in het hele seizoen niet hebt gedragen of slechts één keer. Heb je 12 zwarte t-shirts, dan weet je eveneens wat te doen. En om je kleren te structureren kun je je kleren per type, per kleur of per outfit in je kast hangen.
Na je klerenkast komen voor thuis (aannemend dat je een thuis hebt) ook nog volgende onderwerpen aan bod: de inkomsthal, de badkamer, huishoudelijke taken, de slaapkamer, de keuken en eetkamer, de woonkamer en je thuiskantoor.
Op het werk haalt Erin de volgende onderwerpen aan: je bureau, de documenten, communicatieprocessen en je work-life balans.
Het komt er op neer dat Erin voor elk van deze onderwerpen strategieën heeft bedacht en dan is het aan jou om je voordeel hieruit te halen, zodat je een heerlijk en rustig weekend hebt. Als je interesse hebt en het boek niet op Amazon wilt kopen, geef me dan een seintje, dan kan ik het je ontlenen of een samenvatting geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *