Bottom Bus

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Van “Dunedin” vertrok de bus naar “Invercardgill” met fotomomenten bij: “Mc. Leans Falls” (een waterval), “Florence Hill Look out” (een strand), “Nugget Point” (de 12 apostels in het klein, maar met zeehonden en een vuurtoren(tje)) en de mooiste stop was “Curio Bay” waar ik een zeeleeuw heb gezien en de zogenoemde “Yellow Eyed Penguins” naast de prachtige natuurtaferelen. “Een Yellow Eyed Penguin” is een zeldzame pinguinsoort waar er nog slecht een 6000 tal van zijn. Niettemin was het geluk aan onze zijde en konden we een tweetal waggelende vogels spotten vanuit de verte (check de foto’s en vertel me of jij ze kunt zien!).

Na “Invercardgill” stond “Te Ahau” op het programma, maar zoals zovaak waren er een aantal tussenstops: “Fiordland Shell Factory” (een fabriek dat schelpen verwerkt tot sieraden), “Frasers Beach” (tja, adembenemend, maar vraag me niet waarom het zo heet), “Mc. Crack Rest Point” (het enige wat ik hier kan zeggen is: check de foto en maak de vertaling!) en tot slot het schapen scheren. Het schapen scheren was zeer interessant omdat het een rondleiding was over het hele erf met de schaapshonden, het scheren zelf, het zelf mogen scheren, een aantal schaapspelletjes en toegegeven een zeer enthousiaste uitleg. Dit maakt me echter nog geen herdersjongen of een volledige bekeerde schaapsscheerder. (Timmy voor jou maak ik een uitzondering).

De laatste dag van de “Bottom Bus” was “Milford Sound”. Deze zeer alom gewaardeerde en geprezen “fjorden” wordt door menig Kiwi-passagier omschreven als het hoogtepunt van hun trip. Ik ben blijkbaar anders (en/of heb andere interesses). Te Nederlands. Te nuchter, want hoezeer ik ook probeerde het supermooi of wonderschoon te vinden, voor mij bleven het ‘gewoon’ zeer groene bergen, die lastig te fotograferen waren; een buffet lunch dat is overgewaard en een te lange busreis (3 uur heen van “Te Ahua” en 4 uur terug naar “Queenstown”; maar het kan ook aan de kl*tzak van een chauffeur liggen) voor wat het eigenlijk is. Toegegeven “mirror lake” was (spiegel)beeldig en het feit dat ik dolfijnen en een zeldzame “alpine parrot” heb gezien, maakte het (toch) leuk!

Bottom Bus absoluut een aparte en interessante ervaring met een zeer varierende activiteiten en fantastische medepassagiers! Al dit ‘gezever’ heeft tot een nieuw fotoalbum op Facebook geleid: check it out, is dus de boodschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *