cabaret: Roy Aernouts – de parabel van het probleem

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Roy Aernouts won in 2007 het Leids Cabaret Festival. Zijn eerste show “alles, altijd en overal” werd dan ook bedolven onder het lof. Roy Aernouts is van vele markten thuis. Zo is hij entertainer, protestzanger, cabaretier en charmezanger en dat soms allemaal tegelijk. Inmiddels is Roy alweer toe aan zijn tweede show “de parabel van het probleem”.

(ik kon geen beelden van zijn 2e show)

“De parabel van het probleem” is een protestconcert tegen de verveling en de oppervlakkige maatschappij. Roy vraagt zich af wat er zou gebeuren als iedereen voor één dag eens niet zichzelf zou zijn, maar iedereen zou zijn wie hij of zij eigenlijk zou willen zijn. Roy geeft alvast het goede voorbeeld en doopt zichzelf om tot Boy Roy om zo de wijde wereld in te trekken op zoek naar … problemen! En problemen vindt / heeft hij.

Doordat ik Roy, noch zijn werk, niet ken, had ik een hele andere avond verwacht. Ik had meer humoristische verhalen verwacht in plaats van muzikale toer. Nu, achteraf, moet ik toegeven dat zijn liedjes wel zeer kan appreciëren. Roy heeft een mooie stem, gebruikt herkenbare melodieën en zingt soms hilarische teksten (bekijk ook het filmpje)! Al bij al heb ik dus genoten van een leuke voorstelling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *