Cabaret: Youssef El Mousaoui – Monkey Business

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Woensdag 20 mei ben ik samen met een drietal vrienden naar Youssef El Mousaoui gaan kijken en luisteren. Youssef trad op in de Arenberg te Antwerpen en hield een heerlijke tirade over vooroordelen dat autochtone Belgen hadden over de ‘nieuwe Belgen’ en vice versa. Als rode draad gebruikte hij de theorie van Darwin, die hij op speelse wijze gebruikte om de Marokkaan als sterkhouder naar voren te schuiven. Het grappigst vond ik de mop rond de paashaas, waarbij de paashaas wordt geridiculariseerd in vergelijking met het ritueel slachten van vlees. Want wat is nu eigenlijk vreemder?
Doordat ik geen (lees: weinig) materiaal van Youssef kende, liet ik alles onbevangen op me afkomen met buikpijn van het lachen tot gevolg. Ik vond Youssef oprecht grappig en hij had meestal een goed punt met zijn verhaal. Daarnaast vond ik zijn programma grotendeels goed opgebouwd. Jammer dat hij zo’n snelle spreker is, want daardoor is er wat materiaal verloren gegaan. Tegelijkertijd is dat de manier van presenteren voor Youssef en bijgevolg ‘groot’ mee geworden. Al bij al is er voor de zelfomschreven eerste stand-up comedian is een grotere toekomst weggelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *