Citytrip: Londen (dag 1) – Chicago here I come!

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

‘s Morgens om half zes mijn bed uit om met de auto naar Brussel-Zuid te rijden. Daar een parkeerplekje gevonden, ingechekt, paspoortcontrole, bagagecontrole en ik zat op de Eurostar en 2 uur later kwam ik in Sint Pancras (Londen) aan. Eenmaal aangekomen ben ik op zoek gegaan naar het dichtsbijzijnde hostel en dat bleek het YHA te zijn op 1 minuut wandelen. Jeej! Ook daar ingecheckt, mijn bagage in een kluisje gestopt (want ik kon pas om 14.00 naar mijn kamer gaan) en met het fototoestel op zak ben ik begin wandelen. En wandelen. En wandelen. En wandelen.

Totdat ik bij een bushalte kwam in hartje centrum waar ik besloot om op de “hop on hop off bus” te stappen. Dit zijn van die toeristische dubbeldekker bussen waar je in eigen land (en misschien wel altijd) van wegblijft, maar mijn ervaring leert me dat juist deze ritten je enorm veel bijbrengen en geven een goede orientatie van het stadsgedeelte. Nadat ik langs alle hoogtepunten als de Big Ben, Buckingham Palace, London Tower Bridge en de Thames was gereden, was het tijd om naar het Cambridge theater te gaan waar ik had afgesproken met Lorraine (die ik had ontmoet in Australie).

Lorraine en ik zouden namelijk samen naar de musical Chicago gaan. Mijn eerste musical en wat heb ik gelachen. Ik wist niet dat musicals zo grappig konden zijn, omdat ik altijd dacht dat het een stelletje leernichten waren die het als acteur net niet hebben gehaald. Integendeel. Prachtige liedjes, puik acteerwerk en nog grappig ook. Ik ben wel benieuwd hoe de film met Richard Gere eigenlijk gaat en meer nog welke musicals ze in Antwerpen of Brussel draaien. Iemand een idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *