Citytrip: Londen (dag 3) – Weerzien met Michaela

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Op mijn derde dag in Londen had ik om 10 uur ‘s morgen afgesproken met Michaela. Michaela ken ik al bijna tien jaar hoewel we elkaar maar 3 keer hebben gezien. Vroeger toen ik nog heel graag kok wilde worden en daarvoor studeerde deed mijn klas een uitwisselingsproject met een Tsjechische school waar o.a. Michaela in zat. Inmiddels is er natuurlijk veel gebeurd en woont zij al weer 5 jaar nabij Londen waardoor ik in de mogelijkheid zat om met haar af te spreken.

Doordat zij veel te weinig sight-seeing heeft gedaan in de tijd dat ze hier woont, kon ik haar dankzij mijn kennis van de “hop on hop off bus” rondleiden. Omgekeerde wereld, ik weet het maar daarom nog niet minder leuk! Doordat ik zelf heel graag naar “Londons Dungeon” wilde zijn we van Sint Pancras, via een “English Breakfast” tussenstop, naar deze ondergrondse attractie gewandeld. “Londons Dungeon” is een … ja wat is het eigenlijk? Je leert er een stuk geschiedenis terwijl je in het donker wandelt. Dankzij de geschminkte acteurs word je ook contstant aan het schrikken gemaakt en de twee attracties maakt het helemaal een feestje. Zoals bij elke toeristische activiteit werden er ook soms foto’s genomen waar je al dan niet bewust van was. Als ik niet zo bang op alle foto’s had gekeken had ik ze ook gekocht, maar ik wil niet bekend staan als de bangeschijterd!

Na “Londons Dungeon” hebben we onze voettocht verder gezet naar de “London Tower Bridge”, waarna we richting het centrum zijn gewandeld om daar van een welverdiende warme chocomel te genieten. Met al het gepraat en de fijne conversaties (probeer maar eens 6 jaar in te halen in driekwart dag?) vloog de tijd voorbij en was het voor Michaela weer tijd om naar huis te gaan. Ook ik ging terug naar mijn hostel waarna ik neerplofte op mijn bed.

Dit bleek echter het begin van een nachtelijke wandeling met een van kamergenoten. Een 41-jarige Brit die vandaag is begonnen met zijn nieuwe job voor een Japanse bank. Waarom deze informatie belangrijk is? Wel. Tot een week geleden woonde Graham nog in Japan met zijn vrouw en dochter, maar vanwege het niet meer hebben van een job – en hij wel in Londen kon gaan werken – is hij hals over de kop naar Londen vertrokken. Terwijl vrouw en dochter pas twee maanden later komen. Dit was niet het enige interessante aan Graham (tenminste vond ik), want hij was al 10 jaar niet meer in Londen geweest. Dit betekende dat hij Londen helemaals anders kende dan het nu was en dit zorgde voor een nostalgische en nachtelijk trip doorheen bepaalde wijken van Londen. Geweldig fascinerend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *