Citytrip: Rome

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Ik ben van woensdagavond (5 augustus) tot en met zondagmorgen (9 augustus) in Rome geweest en dit voor 2 redenen. Een eerste reden en tevens de belangrijkste was de jubileumverjaardag van mijn (stief)papa. Hij werd namelijk vijftig, maar meer hierover in een andere blogpost. De tweede reden was – zoals de titel al zegt – een citytrip. Doordat ik niet ‘echt’ op vakantie kan gaan dit en volgend jaar houd ik me bezig met citytrips en ik moet zeggen dit is een fijne bezigheid!


Rome. Rome is het episch en historisch centrum van de wereldgeschiedenis. Alles Рtoch het meeste Рis in Rome begonnen. De manier waarop wij leven, de dingen die wij als gewoon ervaren en alledaags gebruiken, de manier waarop wij denken en zelfs praten, kortom overal hebben de Oude Romeinen hun invloed opgehad. Dit gegeven maakt het bezoek aan Rome natuurlijk heel bijzonder. De oude gebouwen te zien met hun overweldigende decoratie (Piazza Venezia, Colloseum, Pantheon, Villa Borghese). Fonteinen (Fontana Di Trevi en Fontana dei Quattro Fiumi), Obelisken, Cathedralen (Gesu, Maria Maggiore) trappen (De Spaanse Trappen) en Parken (Orto Botanico). Restaurants à volonté. Ja, wat hebben we lekker (behalve dan die ene keer!) gegeten!

En dan heb je ook nog het Vaticaan. Of eigenlijk heb je het Sint Pietersplein omringd door een aantal prachtige gebouwen waaronder het museum en de Sint Pieters cathedraal. Deze laatste is werkelijk fantastisch groot en prachtig van binnen. Nu weet je wel waar de kerk andermans geld in stopt. Uhu, een kritisch vleugje mag altijd, toch?

Voor iedereen die van plan is naar Rome raad ik aan nog even te wachten. Waarop? Op een respectabele leeftijd waar je de geschiedenis beter kunt begrijpen en waarderen en bijgevolg ook de gebouwen en de sfeer die de stad ademt. Dit laatste kun je trouwens het beste achter een mondkapje doen, want tussen de prachtige gebouwen door, is het niet altijd even proper of rolstoelvriendelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *