Citytrip: Stockholm

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Ik heb in één van mijn vorige posts geen woord gelogen. Met het extra gewicht zowel aan mij als in de koffers, ben ik samen met Valerie voor 6 dagen naar het koude Stockholm vertrokken. En koud was het. Met temperaturen rond -15 graden Celcius hebben we flink afgezien. Begrijp me niet verkeerd; we wisten dat het erg koud ging zijn en we waren hier deels op voorbereid, maar -15 graden Celsius gaat echt niet in je koude kleren zitten! 
 
Stockholm zelf vond ik een vreemde stad. Het wordt het Venetië van het Noorden genoemd, maar voor zover ik me Venetië kan herinneren lijken de twee helemaal niet op mekaar. Tenminste als de vergelijkingen verder moeten gaan dan de veelvoud water die aanwezig is. Ik vond Stockholm lijken op een Oost-Europees land qua gebouwen. Ze zijn namelijk redelijke kleurrijk (contradictie waar ik me bewust van ben) maar wel heel recht toe recht aan. Weinig tierelantijntjes en weinig, ik bedoel geen, speciale architectonische gebouwen zoals een Eiffeltoren. Een ander zeer vreemd gegeven was dat er geen eetcultuur heerst zoals wij die kennen. Ik bedoel vakantie staat gelijk aan op restaurant gaan, maar in Stockholm zijn er enkel Italiaanse en Ierse restaurants. Zeer lekker, maar niet voor 6 avonden achter mekaar.
Wat ik zeer aangenaam vond en waar de Zweden ver voorop lopen is op het openbaar vervoer. Zowel de trams, treinen, metro’s en bussen rijden frequent en stipt op tijd. Dit heeft de trip zeker aangenamer gemaakt. Al was het maar om de koude te ontvluchten. Een ander, voor mij, zeer aangenaam punt waren de trendy Zweden zelf. Met een hun grote brillen (al dan niet met echt glas; heb ik zelf ook), hun opgerolde broeken tot net boven hun zeer aparte schoenen (en dan bedoel ik geen zilveren klassieke schoenen) zonder sokken (ik herhaal zonder sokken!!) en hun zeer nette en chique jas. Maar goed; mode is ook niet alles hé!
 
Dit zijn toch wel de meest bijgebleven punten (het vroege opstaan vanmorgen om weer thuis te geraken niet meegerekend). Qua details: wij hebben in “Scandic Foresta” verbleven en dat ligt in de wijk “Lindigo” (maar dan met accenten) dat is het Antwerpen-Zuid van Stockholm (dat wisten wij niet van te voren), maar het hotel was dus zeer aangenaam. Prijs-kwaliteit zeker ok en met een zeer uitgebreid ontbijtbuffet (niet altijd vers brood). Stockholm is een dure stad, maar ook dat wisten we op voorhand. Voor zij die plannen hebben om naar Stockholm te gaan raad ik zeker aan in de zomer te vliegen en dan niet met Ryan Air. Tot slot wil ik nog even de nadruk leggen op de eerste ludieke citytrip foto die voortaan zullen verschijnen aan de hand van mijn citytrips. Doe er je voordeel mee!


[edit: Skansen; een Scandinavische dierentuin vond ik wel helemaal fantastisch!]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *