Communication Management College – dag 1

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling Leave a Comment

Eergisteren heb ik de eerste dag van mijn vierdaagse opleiding Marketing en Communicatie bijgewoond. Deze opleiding is een initiatief van UBA de Unie van Belgische Adverteerders en toont bijzonder veel gelijkenissen met de HRM opleiding die ik aan het EHSAL heb gevolgd.

Daar en dus ook hier worden we gedoceerd door meesters uit het werkveld Marketing en Communicatie, simpelweg de grootste en bekendste marketeers in Belgiƫ. Zij nemen je mee in hun eigen wereld. Zij dompelen je onder in theorie en soms lieten de heren Fons van Dyck, Hans Cools, Luc Suykens en Patrick de Pelsmaecker mij in het ongewisse.

Ik ben geen marketeer van opleiding noch communicatiespecialist, maar in mijn rol als community manager communiceer ik wel naar een doelgroep of zoals marketeers zeggen: de consument. Natuurlijk gebruik ik hiervoor het beste een strategie die enerzijds bij IKKI past en anderzijds de doelgroep aanspreekt. Dit is de gouden balans.

Dit zijn zaken die ik ook begrijp, maar er zijn nog veel meer zaken die ik marketingtechnisch niet begrijp. Heel erg is dat niet, maar dit betekent wel dat ik (nog) niet inhoudelijk kan bloggen over de lessen. Ik zal eerst mijn notities op een rustiger moment moeten nalezen. Moest ik het dan alsnog niet begrijpen dan kan ik gelukkig beroep doen op ruim 30 junior marketeers (tot 4 jaar ervaring als marketeer) elk met hun eigen achtergrond en merken in hun portefeuille.

Mijn eerste dag was een succes. Erg leerrijk en veel nieuwe leuke mensen ontmoet. Niettemin kan ik niet anders zeggen dat het ook zeer vermoeiend was. Ik ben benieuwd wat de tweede dag in maart gaat inhouden. Wordt vervolgd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *