De informatie technologie en ik hand in hand?

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 2 Comments

De naam “IT Matters” zou al enigszins kunnen verklappen in welke sector ik werkzaam ben: namelijk in de Informatie Technologie (IT), maar iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een nitwit ben op het gebied van IT. Ik weet bijvoorbeeld amper hoe je een computer of laptop aan moet zetten. Dus waarom zou een IT-bedrijf mij aannemen?

Mijn vorige jobs als recruiter bij “Adecco” en “Alexander Mann Solutions” (lees: Hewlett-Packard) hebben bewezen dat ik ‘goed ben in vragen stellen’ (zoals ik recruitment aan nitwit’s uitleg) en dat moet de reden zijn waarom “IT Matters”, een recruitment agency dat zich heeft gespecialiseerd in IT-profielen, mij een kans, op langer termijn, als (recruitment) consultant heeft geboden”. Hoewel ik momenteel niet veel meer doe dan de interne database leeg telefoneren (resourcer) – omwille van (1) leads (rekruteerinformatie dat de naam van het bedrijf, een managersnaam en de openstaande vacature omvat), (2) referrals (vrienden die ook werk zoeken) en (3) ervaringen afstemmen met de openstaande vacatures om deze waar mogelijk in te vullen – doe ik mijn eigen talenten en motivatie niet te kort door te stellen dat “IT Matters” mij een kans heeft aangeboden daar ik voor elk Australisch bedrijf een risicofactor ben. Ten eerste heb ik een working-holiday visa, wat impliceert dat ik ‘slechts’ een jaar legaal in Australie mag verblijven waarvan ik ‘slechts’ een 6-tal maanden mag werken. Ten tweede wordt de job van een recruiter in Australie anders ingevuld dan in Europa, wat erop neerkomt dat mijn werkervaring in Australie weinig voorstelt in termen van bruikbaarheid. Een laatste risicofactor, wanneer je door de ogen van een werkgever kijkt, zegt dat ik me zonder familie en/of vrienden aan de andere van de wereld bevind.

Natuurlijk kun je bovenstaande risicofactoren weerleggen of omdraaien naar iets positiefs, maar dan kunnen er weer nieuwe factoren opduiken. Nu ben ik vooral blij dat ik mijn voet tussen de deur heb kunnen zetten en mijn toekomst in eigen handen heb, want vergeet niet dat ik zeer snel gepromoveerd kan worden tot consultant EN uitzicht heb op een sponsorship! Vragen?

Comments 2

  1. Ja! Vind je je job leuk, wil je het wel 6 maanden doen of is misschien toch leuker om kiwi’s te plukken, in de horeca te werken of…….? Enne, dat sponsorship zou je dat zelf wel zien zitten?

  2. @Rita – ik vind mijn job redelijk leuk, aangezien ik nu alleen maar mensen opbel, maar elke dag boek ik meer en meer resultaten, dus hopelijk en waarschijnlijk zal ik snel doorgroeien in de rol van consultant. Kortom geen andere job voor mij… Wat betreft dat sponsorship heb ik nog geen idee, maar is het ook nog veel te vroeg voor: ik houd mijn opties open!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *