De tussenstop in Singapore

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Hoe kunnen twee dagen in een wereldstad een onuitwisbare indruk achter laten? Simpel. De liefde voor een stad gaat door de maag. Dit is onze blog over Singapore. Een stad en land waarin 4 culturen (alles staat in 4 talen gecommuniceerd) moeiteloos samenleven. Meer nog een blog over de kruidige keuken van Singapore. Een blog die niet is geschikt voor mensen met een hongergevoel.

De kruidige keuken van Singapore
Als er iets fantastisch is in Singapore, dan is het het eten. Het eten is echt bijzonder lekker. Onder andere dankzij haar centrale ligging ondervind Singapore veel invloeden van haar omringende buurlanden. Deze buurlanden zorgen er überhaupt voor dat Singapore 1 grote “melting pot” is. Al die verschillende culturen dragen bij aan de diversiteit van het menu. Indiaas, Chinees, Thais, Maleisisch en Indonesisch zijn alom aanwezig. De combinatie van al deze pittige en kruidige keukens wordt de keuken van Singapore genoemd.

Wij aten in “Little India”
Zelf zijn we gaan eten in de wijk “Little India”. Deze tent was keer op keer tot de nok gevuld met hongerige locals en nietsvermoedende toeristen wanneer wij langsliepen. Het menu was nietszeggend met gerechten als Pakhora, Samosa en andere moeilijk te onthouden gerechten. De plaatjes boven het zelf-service bord spraken echter meer tot de verbeelding. Deze appetijtelijke gerechten deed het water in de mond lopen. Gelukkig konden we, dankzij de super snelle en vriendelijke bediening, het water in no-time doen stoppen met vers gebakken naanbrood compleet bedolven onder kleine stukjes knoflook. Als fervente broodeters is brood een heerlijk substituut voor rijst. Iets wat we de twee maanden hiervoor in Indonesië beu waren gegeten. Het verse naanbrood werd verder aangevuld met pittige sausjes, gegrild vlees en kruidige groenten tot een overheerlijke maaltijd zonder naam. Er is namelijk niets leukers dan uit een etalage de ingrediënten te kiezen voor jouw eigen maaltijd. Wat is de keuken van Singapore dan verwennerij … en wat zullen onze kamergenoten pech hebben gehad!

Wij aten twee keer in “Little India”
Als die-hard fans van het eettentje besloten we de tweede avond terug te keren. Tijdens het nuttigen van wederom een fantastische maaltijd raakten we aan de praat met onze buurman Norman over een stukje kebab. Norman is een echte Singapornees die als kok werkt en bijzonder geïnteresseerd was in de Belgische eetcultuur. “Wat eten jullie als ontbijt?”, “Waarom eten jullie twee keer brood op een dag?”, “Hoe komt het dat aardappel geen groente is?”, “Is Belgische chocolade echt de lekkerste?” en “Wordt Belgisch bier door monniken gemaakt?” waren slechts enkele van zijn vragen. De antwoorden leidde tot een zeer aangenaam gesprek, lachen alom en een gevoel van heimwee naar alle lekkere dingen die wij van thuis uit moeten missen. Het mooiste was echter dat we ook van hem veel leerde. Onder andere over de keuken van Singapore (je denkt toch niet dat wij bovenstaande zelf hebben verzonnen? *smiley*) Norman werkt immers als een kok in Singapore, maar hij heeft ook op andere plekken in de wereld gekookt. Daarnaast heeft Norman ons geleerd hoe snel je met iemand verbonden kan worden en wat Singapornese gastvriendelijkheid is. We hopen dat hij ooit in België komt zodat we hem kunnen uitnodigen op onze bank en hem mee kunnen nemen naar een van onze favoriete restaurants in Antwerpen. Over Antwerpen gesproken: bestaat Fiskebar nog steeds?

Eet smakelijk! En owja, de volgende keer moeten we echt meer aan sightseeing doen, want 2 dagen in Singapore is echt veel te kort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *