De verwelkoming van mijn wens: Australië & Nieuw-Zeeland

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 1 Comment

Naast Oceanië zijn – in volgorde van grootte – Azië, Afrika, Noord-Amerika (United States of America), Latijns-Amerika, Antartica en Europa de andere werelddelen op de planeet aarde. Hierbij vormen Australië en Nieuw-Zeeland – met tal van eilanden en ministaten – samen het kleinste werelddeel (Oceanië). Een werelddeel wordt volgens Wikipedia gedefinieerd als: “een grote landmassa die een relatief zelfstandig geheel vormt en natuurlijke grenzen heeft.” Is dit te vergelijken met een gewichtmassa, dat zelfstandig fungeert d.m.v. normen en waarden in het ‘ik’? Maar dit terzijde.

Het is het werelddeel Oceanië – in het bijzonder Australië en Nieuw-Zeeland – met hun ongerepte natuur in talloze verschillende klimaten evenals Westerse gedachtegangen en gewoonten gecombineerd én samenlevend met inheemse culturen als de Aboriginals, dat gehypt wordt en als het nirvana wordt aanschouwd door menig internationale – in ieder geval vanuit de Benelux – ‘backpacker’.

In het midden latend of Australië nu – vanwege hun geschiedenis – achtergesteld is of niet kent het land een enorme boost aan “toeristen”: zij die Australië zien als hét land om er een aantal weken – maar vaak veel langer – tussenuit te zijn. En elk individu heeft daarvoor eigen beweegredenen “waarom” zij ruim – of beter met geluk – 24 uur in een vliegtuig willen zitten, om vervolgens een week te acclimatiseren van een jetlag. Ik dus ook.

Mijn doelstelling – naast het idyllische beeld van ’s morgens te joggen over het strand; (strand)feesten; snorkelen en duiken met dolfijnen, zeehonden en andere (vrouwelijke?) vissen; vrienden voor het leven maken; en zo verder – zijn tweeledig en onder te verdelen in: persoonlijke en professionele – alias werkgerelateerde – doelstellingen. Ik wil – en vertrek – naar Oceanië vanuit een fascinerend buikgevoel. Mede door dit buikgevoel ben ik gaan nadenken over concrete doelstellingen en te verwezenlijken zaken en/of activiteiten. Bij dergelijke doelstellingen moet jij – als lezer van mijn ‘blog’ – denken aan: leren (golf)surfen en/of snowboarden, internationale en relevante werkervaringen opdoen, tijd voor mijn vrije scriptie, (subjectieve) wereldse ervaringen opdoen, (…) en me persoonlijk te ontwikkelen. Daarnaast zijn er een aantal doelstellingen, die op de grens liggen van persoonlijk versus professioneel. Een voorbeeld hiervan is het perfectioneren van de “Engelse taal”.

In ieder geval, doordat ik – een soort van – dualiteit in mijn doelstellingen aanbreng acht ik het een boeiende – toekomstige – ervaring, waarvan ik jullie zoveel mogelijk van mee wil laten genieten. Mijn intentie – en dat stel ik nu in het overwegend koude België – is om al mijn doelstellingen en belevingen uit te diepen (lees: te ‘bloggen’) vanuit Australië. Of dit – idee – daadwerkelijk gaat gebeuren zal in de nabije toekomst blijken. Ik houd jullie op de hoogte!

Comments 1

  1. Pingback: De eerste stappen naar geluk - Lodi Planting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *