De wereld wordt beheerst door ‘Affluenza’ – Ben ik besmet? [deel 2]

Lodi Planting Inspiratie, Persoonlijke ontwikkeling Leave a Comment

Om op mijn openingsvraag in deel 1 te antwoorden: ‘ja’, ik ben besmet met “Affluenza virus”. Ik wil graag financieel welgesteld zijn en bijbehorend luxe leven leiden, dat mensen mijn naam kennen en mij adoreren waar mogelijk (professioneel en persoonlijk), (…) en er goed uitzien en daar moeite voor doen. Ik wil meer en ik wil beter. (doet me denken aan Youp van het Hek) Daar komt nog bij dat ik me graag met anderen vergelijk wat een absolute doodsdoener is. “Toevallig” (of niet?) staan deze topics ook in mijn persoonlijk statuut (een soort van persoonlijk bijbel waarna ik wil – gaan – leven, wat ik voor het lezen van ‘Affluenza’ heb geschreven, maar wat constant onder constructie is)

Ietwat overdonderd en geschokt, dat ik ‘ineens’ (het beestje heeft nu een naam gekregen) besmet ben met een virus, overigens niet dodelijk, stel ik mezelf een volgende vraag; heeft dit schadelijke gevolgen voor mij als persoon of is het virus slechts latent aanwezig? De antwoorden die ik openhartig gaf op de gestelde vragen in het boek geven een negatief antwoord. Negatief betekent hier dat ik vooralsnog geen last van ondervind, want ik (1) vind persoonlijke relaties wel belangrijk, zelfs belangrijker dan (sommige) materialistische hebbedingetjes, desondanks voel ik me vaak oppervlakkig in mijn relaties en dat knaagt aan me. (2) Toch voel ik me globaal gezien (opper)gelukkig, maar dit kan komen, omdat ik letterlijk aan de andere kant van de wereld ben en alles bezit wat ik wil hebben (ik bedoel nodig heb!). Hoewel? Ik ben nog op zoek naar een appartement in Sydney en daarnaast moet ik nog werk vinden, want het geld gaat met bakken de deur uit. Lees deze laatste zin opnieuw en let op het woordje nog! (3) Ik ben relatief gezond. Relatief omdat ik – toegegeven – erg ongezond heb gegeten (lees: geleefd) de laatste maanden: veel fastfood, weinig groente en fruit, op onregelmatige tijdstippen, veel alcohol, etc. wat heeft geleid tot een gewichtstoename van een getal met 1 nummer. (4) Tot slot leid ik absoluut niet aan “emotional distress” wat als belangrijkste waarde aan het virus ‘Affluenza’ wordt gegeven. (bvb. ik heb allesbehalve anorexia, ik heb geen meerdere persoonlijkheid, (…) en ik heb geen suicidale neigingen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *