De wereld wordt beheerst door ‘Affluenza’ – Genezing is mogelijk! [deel 3]

Lodi Planting Inspiratie, Persoonlijke ontwikkeling 1 Comment

Hoewel elk puntje (1 tot en met 4) zijn eerste symptomen heeft om (snel) te gaan escaleren naar een volgende schadelijke fase ben ik me bewust van het gevaar dat op de loer ligt en dat is – vaak – de eerste stap in het genezingsproces. De letterlijke bewustwording merk ik nu op door het lezen van ‘Affluenza’ (zoals eerder geschreven heeft het beestje nu een naam gekregen). Niettemin was ik hier in mijn onderbewustzijn al van bewust, net zoals wanneer “Spiderman” in gevaar dreigt te komen. Een voorbeeld. In mijn persoonlijk statuut heb ik geschreven dat ik mijn sociaal netwerk belangrijk vind en dat ik daar meer tijd in moet investeren door bijvoorbeeld weekendjes weg, naar culturele voorstellingen gaan of gewoon meer met elkaar te praten. Nog een voorbeeld. In mijn persoonlijk statuut staat ook dat ik beter voor mezelf moet gaan zorgen door bijvoorbeeld meer te gaan koken en minder suikerhoudende dranken te nuttigen.


Naast mijn oplettend onderbewustzijn (mijn “Spider sense”) geeft Oliver James ook “vaccinaties” om het “Affluenza virus” te doen verzachten of zelfs te helen.

A) Have Positive Volition (not ‘Think Positive’)
B) Replace Virus Motives (with Intrinsic Ones)
C) Be Beautiful (Not Attractive)
D) Consume What You Need (Not What Advertisers Want You to Want)
E) Meet Your Children’s Needs (Not Those of Little Adults)
F) Educate Your Children (Don’t Brainwash Them)
G) Enjoy Motherhood (Not Desperate Housewifery/Househusbandry)
H) Be Authentic (Not Sincere), Vivacious (Not Hyperactive) and Playful (Not Game-playing)

Elke week zal er vaccinatie worden besproken, uitgelegd en ter verduidelijking worden toegepast op mezelf.

Comments 1

  1. Interessant, zeker omdat ik de genoemde boek ben tegengekomen, raakte geintereseerd, maar dat verdomde boek nooit heb meegenomen (Wii games zijn veel belangrijker)

    Vergelijk je trouwens met niemand. Dat is zo’n grote tijdverlies waar je toch niks aan hebt. Niet omdat vanwege de aloude cliche -er is altijd iemand die het beter doet – maar we allemaal succesvol kunnen zijn in verschillende vlaken, hetgeen weer de minder succesvolle vlaken beinvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *