De Whitsundays

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Met de parelwitte stranden, het kristalheldere water en de hemelsblauwe lucht (en af en toe een schapenwolkje) zijn de Whitsundays een fascinerende eilandengroep, en hoogtepunt van menig backpacker, bestaande uit 22 eilanden die per vaartuig (schip, catamaran, zeilboot, partyboot, rubberboot, etc) ontdekt kunnen worden.

Doordat ieder vaartuig er enigsinds een andere route op nahoud was het belangrijk om een goede keuze betreffende schip te maken. Ik had gekozen voor het prijswinnende zeilschip “Ondine de zevende” of “Maxi Boomerang” zoals het zeilschip nu heet. De Maxi Boomerang is een snelheidsduivel pur sang met een lengte van 83ft, een breedte van 20ft en een mast van 110ft (1 ft is 1 subway sandwich) en komt het best uit haar voeten in ruig, onweerachtige weer. Een laatste opmerking betreffende het schip: behalve het heerlijke eten dat wij, ik en 27 anderen, driemaal daags kregen voorgeschoteld was het ontzettend gaaf om mee te mogen helpen zeilen.

De trip zelf duurde drie dagen en 2 overnachtingen. De eerste dag voeren we van “Abel Point Marina” te “Airlie Beach” naar “Tongue Bay” waar we hebben overnacht. De volgende vroege morgen hadden we voet aan wal gezet op het grootste eiland van de “Whitsundays”, en ja U raadt het al, “Whitsunday Island”. Via een boswandeling eindigden we op de “Hill Inlet Lookout” en deze lookout zorgde voor fotografische hoogtepunten, postkaartjes (!), van “Whitehaven Beach”. Op dit strand brachten we de rest van de morgen door.

Na ‘the fun in the sun’ voeren we naar “Luncheon Bay” waar we ons opmaakten voor een eerste snorkelsessie rondom “Hook Island”. In mijn heerlijk strakke wetsuit doken we het water in en aanschouwden honderdduizenden vissen. Niet veel later in “Maureens Cove” deden we onze tweede snorkelsessie waarbij het koraal centraal stond. Prachtig! De nachten brachten we door onder een nooit-geziene sterrenhemel in “Caves Cove”, waar we eveneens in de ochtend een derde snorkelsessie konden doen. Waarna we met de wind in onze zeilen terug voeren naar “Airlie Beach” waar het koude, gratis, bier ons stond op te wachten.

Al bij al een niet te vergeten fantastische bootervaringen met foto’s die op Facebook gecheckt moeten worden! Oja, de foto’s van de kamelen zijn van de volgende morgen op de markt in Airlie Beach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *