Digitale boeken verslaan papieren versies

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling Leave a Comment

Sommige ontwikkelingen gaan sneller dan gedacht. Bijvoorbeeld de digitale boekenindustrie. Amazon berichtte vorige week Kindle Books Now Outselling Paperbacks at Amazon. Dit betekent dat er dus meer digitale boeken worden gelezen dan de good-old papieren boeken. Natuurlijk is dit een mijlpaal in de digitale revolutie, maar tegelijkertijd moeten we dit ook wat relativeren.

Ten eerste betreft het hier cijfers van Amazon en niet van andere leveranciers van digitale boeken. Daarnaast laat het de traditionele boekenwinkels buiten beschouwing daar het gaat om de cijfers van Amazon.

De tweede reden is dat de combinatie Amazon plus de Kindle een ijzersterke is. De mensen die online aankopen doen, in dit geval boeken, zijn sowieso al techsavvy en zijn gewend aan de mogelijkheden van het internet. Daarbovenop is de Kindle een zeer goed product (zo niet het beste in zijn reeks). Deze gouden combinatie zorgt er natuurlijk voor dat mensen hun boeken liever op een digitaal apparaat als de Kindle lezen dan de papieren versies.

De laatste reden, maar die gaat niet altijd op, is het prijsverschil tussen de digitale en de papieren versie van een boek. Dit verschil is soms zo groot in het voordeel van de digitale versie dat de keuze dan snel is gemaakt.

Wat verkies jij? Blijf jij een liefhebber van het fysieke boek vast te pakken of ben jij ook een trotse eigenaar van een Kindle?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *