Drie maal dank, maar ik heb werk!

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 3 Comments

Ten eerste wil ik al diegene bedanken die mij een berichtje hebben nagelaten via deze blog, per email of op Facebook, dit wordt zeer gewaardeerd! Al jullie reacties hebben mij dieper doen nadenken over het aannemen van een niet-carrieregerichte werkaanbieding, maar uiteindelijk zou dit (mijn inziens) slechts uitstel van executie zijn aangezien er (1) niet genoeg geld te verdienen valt met een andere job (waarvoor ik gekwalificeerd zou zijn), zodat ik niets zou kunnen sparen en (2) ik zou geen tijd hebben om op HR-gerichte vacatures te solliciteren. Met andere woorden ik zag af van deze mogelijkheid ondanks jullie goedbedoelde reacties.

Het had weinig gescheeld of ik had deze blogtekst op mijn eigen laptop in mijn eigen kamer getypt aangezien ik mij in een situatie bevond waar ik op zeer korte termijn geld nodig had. Daarom ben ik ten tweede mijn lieve ouders, naast een geldbedrag, een enorm dankbaarheidsgebaar schuldig: mijn dank is groot! Nu mijn bankrekening aanzienlijk gespijsd was, moest ik kiezen wat ik met geld ging doen: Blijf ik verder solliciteren (en geef ik mijn geld uit aan Sydney en haar hoge kosten) of reis ik nog een maand langs de Oostkust van Australie en kom ik daarna naar huis?

Dit was geen eenvoudige keuze die over een nacht ijs is gegaan. In eerste instantie had ik besloten om een maand verder te reizen en dan met een goed geweten naar huis terug te keren. Neen, jullie hoeven niet te treuren of juist blij te zijn over mijn eventuele terugkeer, want dat is nog niet het geval. Twee dagen na mijn gemaakte keuze had ik mijn CV op goed geluk nog naar twee bedrijven (recruitment-to-recruitment) opgestuurd. Diezelfde dag belde een van die recruitment-to-recruitment bedrijven mij op waarna ik een uur later op interview ging. Dit interview ging naar omstandigheden redelijk goed en in samenspraak werd er besloten om mij (nog steeds dezelfde dag) naar It-Matters uit te sturen. Daar had ik achtereenvolgens een gesprek met de “director”, een manager, mijn toekomstige collega, om vervolgens van de “director” te horen dat ik binnen twee dagen mag beginnen! Hoera! Dus als derde wil ik IT-Matters bedanken om mij een kans te bieden op de Australische arbeidsmarkt. De grote vraag is natuurlijk wat voor werk doe ik nu? [wordt vervolgd]

Comments 3

  1. Mooi, de frigde is niet genuked!

    Wat een goed geleende zak geld niet kan doen. Proficiaat met de nieuwe job en het aanwerven van mijn australische collega’s. Als het verloop net zo hoog is als hier bij ons (ik sta ook met een voet ergens anders), ga je een mooie uitdaging tegemoet!

  2. Jeetje, zo zie je maar hoe het leven kan verlopen. Ja, toen ik die mama van jou de eerste keer zag, dacht ik al dat ze een groot zak met geld ‘just in case’ voor je zou bewaren! JA DUSSSS! Ik zie op LinkedIN wat je organisatie doet, tof man!!! Rock on
    Kisses
    Su

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *