Dunedin is drank en rugby

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Niet bij de pakken neergezeten vanwege ‘een slechte enkel’ en gekozen voor een andere aanpak, vertrok ik met de Bottom bus vanuit Q-town via “Clyde dam” (een Nieuw- Zeelands geldverspillertje) naar de (Schotse) studentenstad “Dunedin” in het zuiden, waar ik drie nachten zou blijven. De eerste dag in “Dunedin” bezochten we werelds stijlste straat “Baldwin Street”, de “Otago Universiteit” (waar we werden opgewacht door een studentenvereniging en wat leidde tot drankspelletjes) en “Speights Brewery” met anderhalf gratis ‘proeven’ van Dunedins trots: hun versie van het goudgele water.

De volgende dag stond in het teken van rugby. Met een lokale rugbywedstrijd (een slap aftreksel van het echte werk), “nude rugby” (een studentenonderonsje met gepaste humor) en als highlight de “trinations cup” wedstrijd tussen de almighty “All Blacks” tegen de wereldkampioen “the Springboks” uit Zuid-Afrika. Helaas voor menig “Kiwi” was de uitslag in het nadeel voor “The All Blacks” (28-30) en dat in hun eigen “huis van de pijn”. (de naam van het stadion, omdat de “All Blacks” nog nooit een wedstrijd tegen “The springboks” hadden verloren in dat stadion). Gevolg was dat “Dunedin” in een rauw werd ondergedompeld en er meer bier werd verkocht dan bij een gewonnen wedstrijd!

Mijn derde en laatste dag was een relaxte ik-wil-niet-nadenken-dag: nieuwe kleren gekocht, naar de bioscoop geweest (“Sex and the City”), chocolade fabriek bezocht (Cadbury), uit eten (Belgen lees: op restaurant) en tot slot de avond gevuld met een aantal potjes poul biljart om een keer vroeg in bed te belanden.

Foto’s, ook van het naakte rugby, staan vanaf nu op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *