East As

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

“East As“ is een vierdaagse “Kiwi-pas” dat backpackers toelaat de oostkust van het Noordelijk eiland te ontdekken. Ik heb inmiddels op een aantal (Kiwi)bussen gezeten en ik moet toegeven dat deze rit anders was dan alle anderen en of dit positief of negatief is laat ik even in het midden…

“East As” is een meer “laidback” rit met korte afstanden tussen de verschillende sight-seeing stops als “Lake District” (een aantal meren bij elkaar), “Raukorikori Church” (een kerk), “The Eastern Lighthouse” (een wandeling met als hoogtepunt een vuurtoren), Tiki Tiki Church” (een Maori kerk), “The Wharf” (een pier met waanzinnig uitzicht), (…) en de Marae (filmset van ‘The Whale rider en tevens hooggewaardeerd gebouw in de Maopri cultuur). Kortom geen rush doorheen verschillende emoties, maar eerlijk gezegd deed het een enorme deugd om na alle adrenaline activiteiten een tijdje op non-actief te staan. De slaaplocaties (en eetlocaties) waren ook helemaal anders dan de grote toeristische hostels daar wij bij mensen thuis sliepen of op een boederij. Naast de verschillende sight-stops waren de activiteiten ook van een ander (lees: rustiger) kaliber. Zo heb ik: van een koeienbot een typisch Maorische ketting gemaakt, in een jaccuzi aan het strand gezeten om naar de ondergaande zon (verstopt achter de wolken) te kijken, wilde “stingrays” gevoed met verse vis (…) en als eerste de opkomende (verstopt achter de wolken) zon gezien.

Tot hier toe vond ik het allemaal top! Echter, er is weer eens bewezen dat de mensen op je bus de trip maken of breken. Hoewel het in dit geval het aantal mensen was (slechts 5), wat de trip nog rustiger maakte dan hij op zichzelf al was. Daar komt bij dat drie van de vier enorme zeikwijfen waren wat niet situatiebevorderend werkte. Ik zeg “East As” is ‘cool’ en meisjes uit Chicago ‘zuigen’ (niet letterlijk!) check de foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *