Een goed begin is het halve werk: vraag daarom je visum aan.

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Een visumaanvraag begint allemaal met een geldig (tot 6 maanden na terugkomst) paspoort. Nadat ik deze tien dagen later aangetekend had ontvangen, kon ik via http://www.immi.gov.au/ mijn holiday-working visum aanvragen. Dit vragenformulier kun je mits de nodige voorbereidingen in 15 minuten invullen en het resultaat ontvang je maximum twee weken na je aanvraag.

Hieronder volgen een aantal van die (concrete en “tijdrovende”) voorbereidingen of in andere woorden: je zult eerst al het onderstaande in orde gebracht moeten hebben vooraleer je je visum kunt aanvragen.

1. je paspoort bij de hand hebben. (veel informatie moet rechtstreeks van je paspoort overgenomen worden).
2. je vaccinatie/inentingen –boekje. (gedurende je inschrijving word je gevraagd om je ziektes/aandoeningen/etc. in te vullen. NB. Mensen met een slechte gezondheid en/of aandoeningen/ziektes hebben minder kans om toegelaten te worden).
3. je doelstellingen en arriveerdatum in Australië. (je moet verantwoorden wat voor soort werk je wilt gaan doen, dit geldt dus niet voor uitsluitend toeristenvisums)
4. een Visa-kaart in je bezit hebben. (dit is niet alleen handig als extra (lees: nood) betaalmogelijkheid, maar je hebt het ook nodig om je visum mee te betalen. FYI, dit kun je vaak bij je bank aanvragen, waarna je hem zeven dagen later kunt ophalen).

Mijn visumaanvraag verliep iets minder gestructureerd dan ik het hierboven weergeef. In mijn geval was het veeleer “al doende leer ik”, wat het resultaat – een gevoel van voldoening – niet minder leuk maakte. Ik ben namelijk meer dan halfweg betreffende mijn voorbereiding voor mijn droomreis en heb minstens tot 15 april 2008 de tijd om verdere voorbereidingen te treffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *