Gagaju Bush Camp

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Deze blogtekst is het resultaat van weinig slaap (8 uur verdeeld over 3 nachten), 21 kilometer kanoen, 2 flessen goedkope champagne en heel veel, heel veel, regen. Dus wat heb ik gedaan? Het antwoord schuilt in de titel: Gagaju Bush Camp.

Gagaju Bush Camp is een driedaagse kano/kampeer trip, in bijna chronologische volgorde, met een handstand in een modderrivier, een wandeling waar we oog in oog stonden met verschillende dieren, met de goedspeelse en luisterende honden spelen en (niet) slapen in een halve hangmat zat de eerste dag er alweer op.

De volgende morgen bevonden we ons voor het eerst in een kano voor een trip naar een strand waar we de middag zouden doorbrengen. Na het zonnebaden en het aftasten van de golven kanoeden we terug. Omdat de eerste nacht tot megawallen en een slecht humeur had geleid mochten we in een tent slapen, maar deze mini-iglo tentjes waren bijgevolg veel te klein voor dit gevaarte. Daarom heb ik de nacht doorgebracht op de vochtige bank in de tv-zaal, maar geslapen heb ik!

De volgende dag daarna was een 7 kilometer tocht over een rivier dat uitmondde in een groot meer. De ultieme bestemming was een niet-te-missen camping, die voor mij en mij, mijn team en mijn co-collega’s perfect misbaar was. Toegegeven de stormachtige regen de hele dag was niet zichtbevorderend. Zeiknat, ijskoud en met een enorme blaar op mijn hand konden we uiteindelijk toch onze tenten opzetten voor een overnachting, een hete douche nemen en de korste weg naar de pub nemen. Daar hebben we heerlijk goedlope champagne weggedronken totdat de kroegbaas ons zijn cafe uitschopte. Oordeel zelf!

De kanotocht van de volgende morgen was veelzeggend. Nietszeggend. Weggeregend kon ik gelukkig bij mijn adoptie-ouders (zie vorige blogtekst) terecht: een warme prive-douche, schone kleren en een warme maaltijd. Gelukkig maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *