Great Barrier Reef: duiken

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Na het behalen van mijn “open water PADI”, precies een week geleden, was het tijd om mijn kunsten in het echt te laten zien: mijn eerste echte duik. En waar kun je dat dan beter doen dan in “the Great Barrier Reef” ?

Het antwoord zou simpel moeten zijn: nergens, maar eerlijk gezegd zou ik dat niet durven stellen. Begrijp me niet verkeerd, met het kristalheldere water, een uitzicht van ruim 20 meter onder water, hondertal verschillende vissen waaronder schildpadden, zeesterren en koraal en een luchttank van 200 bar op mijn rug kon ik mijn geluk niet op toen ik het onderwater leven zag, maar op de een of andere manier had ik hogere verwachtingen van het “Reef”.

Ik wilde Nemo vinden, haaien zien en had een oase van verschillende vis verwacht, maar de oase bleef uit. Ik moest het doen met ‘slechts’ een ‘wannabe Nemo’; eentje die de grootte, strepen en manier van gedragen heeft, maar niet de felle oranje kleur; een haaitje (40 centimeter) en een heleboel vissen die voor mij onbekend waren.

Niettemin was dit een topdag! Een dag waar ik heb genoten van het prachtige “Reef” zowel boven als onder het water! En ja er staan foto’s van mij duikend op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *