Het Experiment van Henk Rijckaert – cabaret

Lodi Planting Inspiratie Leave a Comment

Donderdagavond zat ik in de Arenbergschouwburg voor de nieuwste show van Henk Rijckaert: Het Experiment. Zijn er nog mensen die Henk Rijckaert niet kennen?

Wie is Henk Rijckaert?

Henk Rijckaert is een grapjesmaker, zowel voor TV als op het podium. Als stand-upcomedian heeft hij op zowat alles wat (van ver en van dicht) op een podium lijkt, gestaan. Van café tot parochiezaal, van jeugdhuis tot cultuurtempel. Ook op uw vertrouwde kijkbuis is hij frequent te zien en dat vooral in zijn hoogsteigen TV-show: het kijkcijferverpulverende Canvasprogramma Zonde van de Zendtijd.

Henk Rijckaert is verder ook gekend van het gentse improcollectief The Lunatics, de Comedy Casino en verder zeer veel verschillende shows: De Duif, Het Vergrootglas, Loebas en Karton. Met vele van deze shows heeft hij prijzen gewonnen o.a. op Humorologie e Cameretten. Maar nu draait het om Het Experiment.

Het geslaagde experiment?

Ik heb gelachen en dat is waar het om draait in cabaret. Ik heb gelachen om alle herkenbare leugens die zijn verteld, om de typetjes die Henk speelt en de prachtige verhalen die zijn verteld. Ik heb werkelijk een prima avond gehad! Ik vind het geniaal dat Rijckaert zijn verhaal mee buiten de zalen neemt. Je zou het bijna een marketing-guerilla actie durven noemen. Ik speel in elk geval mee. Laat de leugen regeren! Bekijk het filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *