Het gewicht van een eerste kus

Lodi Planting Inspiratie, Persoonlijke ontwikkeling 7 Comments

Vrouwen, Flairlezers en andere personen die één zijn met hun vrouwelijke kanten, is het waar, dat jullie een relatie (o.a.) aan de hand van de eerste kus op hun slaagkans beoordelen?

Ondanks de complexiteit van de vraag kent het slechts twee simpele antwoordmogelijkheden namelijk ‘ja’ of ‘nee’. Tussenantwoorden behoren veel eerder tot de argumenten om voor een bepaalde keuze te opteren; en onthouding, om te antwoorden, staat in feite gelijk aan met het antwoord ‘ja’. Dit omdat deze laatste groep van vrouwen te preuts zijn of het schaamrood op hun kaken hebben staan in tegenstelling tot zij die voluit ‘ja’ zeggen.

En stel dat het lot van desbetreffend verliefd[1] man inderdaad wordt bezegeld of beslecht door één kus, is het dan geen risicovolle keuze om het meisje überhaupt te kussen; gezien de inzet en waarde van je keuze gekoppeld aan de – serieus – aanwezige risico’s in deze keuzemaatschappij?

In eerste instantie moet je afwegen op wie je verliefd wordt, waarna keuzes als; het al dan niet gebruik maken van je tong of andere attributen, wat eet je van te voren, wat is de aanleiding, wat is je manier van aanpakken, (…) en waar zal de eerste kus plaatsvinden, opdoen en een antwoord vereisen.

Volgens deze redenering zijn er heel wat factoren die de kansberekening minder rooskleurig[2] maakt dan menig verliefd man in eerste instantie voor mogelijk hield of wil inzien. Niettemin bestaan er tal van gelukkige koppels en hieruit kun je verschillende conclusies trekken, waarvan er een aantal stigmatiserend en bevooroordeeld zullen werken en waar anderen verrijkend zullen zijn vanwege hun bijdrage aan de discussie.

1. Het gewicht van een eerste kus is:
a) Gewichtloos of
b) van zodanig weinig invloed t.o.v. andere persoonlijke eigenschappen.
2. Mannen zijn:
a) goede “kussers” of
b) maken altijd de juiste keuzes.
3. Vrouwen zijn:
a) Vergevingsgezind of
b) minstens even verliefd op de man.

Ongetwijfeld zijn er andere conclusies te bedenken die de discussie hieromtrent zullen aanzwengelen. Deze lijst is bijgevolg niet oneindig en dient er om aangevuld te worden.

[1] Ik onderstreep het belang van een verliefde man, daar enkel een verliefde man een relatie wil aangaan.
[2] Vanuit deze bovenstaande redenering heb je procentueel bezien, minder dan 25% slagingskans om daadwerkelijk de vrouw – op wie je verliefd bent – te verleiden tot een relatie met jouw kus.

Comments 7

  1. is een kus niet het gevolg van een positieve eerste indruk?
    Der bestaat altijd wel de optie om naar een 16jarig sletje op het stationsplein te gaan en haar binnen te doen, maar wat is de kans dat dat lukt. En zelfs al zou het voor haar zo hemels zijn dat ze een relatie met jou zou willen beginnen, zal meneer Bikkembergs hier wel een ander gedacht over hebben.

    De vraag of een kus invloed heeft op een relatie is dus niet relevant, veel relevanter is de drang naar sex van de man (die dan meer moeite zal doen met zijn openingszin, zijn eerste kus en wat die jongeren ook doen achter de fietsenrekken van het stationsplein).

  2. @Mo bizar: je hebt gelijk door te stellen dat een kus het gevolg is van een eerste positieve indruk, maar dit is buiten de kwestie. Ik doel namelijk op het begin van een relatie en niet op de eerste indruk. Hoewel ik ergens ook wel geloof dat die bepalend zijn.

    De leeftijd van 16 ben ik inmiddels ontgroeid, maar ik begrijp je standpunt deels. Niettemin heb ik het standpunt van een verliefd man benadrukt én het blijkt uit jouw reactie, dat dit een belangrijk gegeven is, want anders gaat het over kussen om te kussen. Daarmee weerleg ik ook elke argumentatie van “jouw” drang naar seks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *