Hockey: EPM trainer/coach

Lodi Planting Algemeen Leave a Comment

Wat een vreemde blogtitel niet? Ik vind in elk geval van wel – en dan heb ik hem nog zelf gekozen – maar ik ben dan ook enigszins verward. Gisteren had ik mijn eerste Eekhoorntjes, Preminiemen en Miniemen trainer/coach training van iemand van de hockeybond. Jawel, ik heb me vrijwillig opgegeven voor deze cursus niet goed wetende wat die inhield. Maar ik dacht: een extra cursus met getuigschrift, dat kan nooit geen kwaad, toch?

Dat kan het zeker niet, maar ik heb me wel ietwat vergist in hetgeen er van me wordt verwacht. Ik zie mezelf veel eerder als motivator, aanjager, stemming maker, enthousiasteling en andere synoniemen dan een trainer en/of coach. Ik vind niet(dat ik de capaciteiten (en geduld) bezit om didactisch met kleinere kinderen (van 6 tot 12 jaar) om te gaan. Dat neemt niet weg dat ik de eerste les zeer interessant vond, waarna ik zelfs ben beginnen twijfelen aan mijn eigen onkunde. ALS er – zoals vooropgesteld – een jeugdcomité is, dat het trainingsplan in zeer grote lijnen uitzet, waardoor er naast het nodige enthousiasme slecht nog een beetje creativiteit van de trainer/coach wordt verwacht en ALS ik méér tijd had om hier honderd procent voor te gaan dan … dan zie ik mezelf nog wel eens officieel als (assistent) trainer/coach fungeren.

Maar laten we eerst de komende twee trainingen in training geven tot een goed einde brengen EN tegelijkertijd met alle gegadigde rond de tafel gaan zitten om dat jeugdplan op tafel te krijgen. Who’s in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *