Hoe start je je eigen Mastermind groep- (www.LodiPlanting.com)

Hoe start je je eigen Mastermind groep?

Lodi Planting Freelancen (geld verdienen) 2 Comments

Dus jij wilt je eigen Mastermind starten? Leuk! In dit artikel zal ik kort de 5 verschillende stappen toelichten. Je kunt ook gratis het e-boek downloaden waarin alle stappen gedetailleerd staan beschreven.

Hoe start je je eigen Mastermind groep?

Een Mastermind is geen koffieklets. In de definitie schuilen een aantal variabelen die laten uitschijnen dat een Mastermind organiseren geen eenvoudige taak is. Het succes van je Mastermind groep valt of staat namelijk met de groep gelijkgestemden. Met dit in ons achterhoofd gaan we kijken naar de 5 stappen.

Start in 5 stappen je eigen Mastermind groep

Als je je inschrijft op de nieuwsbrief, dan krijg je behalve de gedetailleerde stappen ook tips bij het organiseren van jouw eigen Masterminds. Een van de tips legt uit wat een goede Mastermind groep is. Volgens mij is moet dat de start zijn van elke Mastermind groep.

1. Wat zijn je verwachtingen?

Of je nu wilt deelnemen aan een Mastermind of er zelf één wilt organiseren, alles hangt af van je focus en je verwachtingen. Naargelang je deelnemer of organisator bent zullen deze verschillen.

Ik organiseer Masterminds omdat ik 10.000 mensen wil inspireren om geld te verdienen met datgene wat ze het liefste doen. Daarnaast ben ik onderdeel van verschillende groepen om zo mezelf en mijn business te kunnen groeien. – Lodi Planting

Nadenken over het waarom je een Mastermind wilt organiseren is erg belangrijk. Niet alleen bepaalt dit de focus van de Mastermind groep, maar wellicht kun je veel tijd, werk en moeite besparen door gewoon aan iemands anders Mastermind deel te nemen.

2. Wat wordt de focus van je Mastermind?

Als je, na goed nadenken, hebt besloten om zelf een Mastermind op te starten, dan kun je kiezen uit twee soorten groepen of soorten. Je kunt een Mastermind starten rond een specifiek onderwerp of rond een bepaalde missie. Dit bepaalt de focus van de Mastermind en niet het doel. De focus kan dus verschillen, maar de doelen moeten wel hetzelfde zijn. Pas als je jouw focus weet, dan kun je op zoek gaan naar de juiste mensen.

3. Zoek en selecteer de juiste mensen

Afhankelijk van jouw persoonlijke verwachtingen en de focus die je hebt bepaald voor de Mastermind moet je op zoek gaan naar de juiste mensen. Dit is één van de moeilijkste dingen bij het organiseren van je eigen Mastermind groep. Er komen namelijk nogal wat variabelen bij kijken. Wat is het ideale profiel? Waar vind je hen? En hoe overtuig je hen om deel te nemen aan jouw Mastermind? Daarnaast moeten de deelnemers ook een zeker engagement ten opzichten van elkaar voeren. Er moet sprake zijn van een connectie.

4. Maak afspraken tijdens de kennismaking

Je hebt de focus van je Mastermind bepaalt en je hebt de juiste mensen gevonden. Dan is het tijd voor de eerste kennismaking. Tijdens de kennismaking wordt het verdere verloop van de Mastermind sessies besproken, komen de spelregels aan bod en wordt er met elkaar kennisgemaakt. Deze ontmoeting moet altijd in het echt gebeuren. Het mag dus geen virtuele ontmoeting zijn.

5. Bepaal de structuur van je Mastermind

Er bestaat er geen wetenschappelijke formule die elke Mastermind succesvol maakt. Wel zijn er een aantal elementen die helpen. Ook het bepalen van een vaste structuur helpt. In feite ben je hier vrij om te doen en laten wat je wilt.

Welke tips heb jij nog bij het organiseren van een Mastermind groep? Laat je reactie na in de comments!
Wil je ook jezelf en je business laten groeien? Download het e-boek zodat je jouw eigen Mastermind kunt organiseren. Of schrijf je in voor die van ons!

Al je vragen, opmerkingen en feedback zijn hieronder welkom. Je kan me ook mailen (hallo at lodiplanting.com). Ik reageer zoals altijd persoonlijk op elke e-mail.

Een betere freelancer worden?

Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.

 

Over Lodi Planting

Lodi Planting

Twitter Google+

Hallo, ik ben Lodi Planting. Ik help freelancers met hun online personal branding. Ook ben ik eindbaas bij Younicorn Branding. Ik wil uiteindelijk 10.000 freelancers succesvol maken. Word ook een betere freelancer!

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *