Hongkong

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

We beginnen deze blog met een zeer belangrijke update: alle foto’s tot Hong Kong staan online! Wij waren ook aan het juichen. De foto’s vind je via: http://www.flickr.com/photos/79067047@N06/. Goed en wat vonden we van Hong Kong?

Hong Kong is meer dan een visumaanvraag

Hong Kong is een ideale tussenstop gebleken voor ons eerste deel China. Ons eerste deel omdat ons visum maar slechts 30 dagen geldig was. Dit betekende dat we na 30 dagen in het buitenland moesten zijn en dat is Hong Kong geworden. Hong Kong staat bekend om een aantal dingen waaronder het aanvragen van nieuwe visums voor China. Dit hebben we bij aankomst dan ook onmiddellijk gedaan zodat ons verblijf zo kort mogelijk was. Niet omdat we Hong Kong niet mogen, integendeel we vinden het juist helemaal geweldig, maar vanwege de hoge leefkosten die hier gelden. Hong Kong is duur.

We hebben een IPad

Dit tot in tegenstelling waarom wij Hong Kong nog kende, namelijk goedkope elektronische apparatuur. We hebben gemerkt dat dit heel erg afhangt van het product dat je zoekt of wilt (en of je het echte of namaak wenst). Wij zochten een Ipad en hebben deze gevonden waarna wij supertrots en content zijn. Vooral Lodi is erg in zijn nopjes met het nieuwe hebbedingetje!

Hong Kong is 24/7

Hong Kong staat ook bekend om haar nachtleven en/of dat alles 24 uur zeven dagen op zeven open is. Een zeer vreemde gewaarwording ook al zijn we niet op stap geweest.

Mount Victoria

Net zoals in Shanghai proberen we ons meer te focussen op de culturele aspecten van een land. In ons geval tijdens het daglicht. In Hong Kong betekent dat je met een tram in bijna 45 graden Mount Victoria oprijdt. Van op deze berg zou je een prachtig uitzicht over Hong Kong Island moeten hebben (wist jij dat HK uit meerdere eilanden bestond?) ware het niet dat we voor het eerst sinds tijden slecht weer hadden. Over slecht gesproken: wat is dat met het Nederlands elftal?

Wolkenkrabbers in Hong Kong?

Een andere activiteit in HK was de Bank van China voor een gratis overzicht van de stad van op de 43ste verdieping. We waren erg blij dat we dit hebben gedaan, want toen we op Mount Victoria waren begon het heel hard te regenen, donderen en bliksemen zodat de geplande wandeling letterlijk in het water viel. Komt de uitdrukking daar eigenlijk vandaan? We zullen vanaf nu wel meer slecht weer en een hoge luchtvochtigheid treffen (tot 95%) gezien het regenseizoen is begonnen in het Zuiden van Azië.

Kowloon en de 2 bekenden

Op onze derde dag zijn we naar het andere bekende eiland van Hong Kong geweest zijnde Kowloon. We hadden hier afgesproken met 2 andere reizigers die we tijdens de Trans Mongolië Express hadden ontmoet. Het weerzien en het delen van onze avonturen vonden we geweldig. Voordat we het wisten was onze dag om.

Hemels eten!

Het eten in HK is zeer divers en op elke straathoek te vinden. Dit is zeer welgekomen na bijna 2 maanden Aziatisch eten. We hebben er dan ook van geprofiteerd door regelmatig uit eten te gaan. Denk hierbij aan de fijnkeuken van Frankrijk, de lokale lekkernijen als Dim-Sum en de plaatselijke supermarkt met een Westerse broodafdeling! Deze laatste lijkt niet in het rijtje thuis te horen, maar we trokken elke keer weer grote ogen als we er doorheen wandelden. Wist je dat deze supermarkt werkelijk alles vers verkocht? Dubbel lekker gezien ons budget en de kwaliteit van het eten. Plus in tegenstelling in China waar we veel vervallen producten in supermarkten hebben zien liggen. Zelfs in de grotere, betere en meer chiquere supermarkten. Best bijzonder in negatieve zin.

Kortom Hong Kong heeft ons bij de lurven gegrepen en niet meer losgelaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *