Ik ben pro Google

Lodi Planting Persoonlijke ontwikkeling 3 Comments

Ik ben pro Google. Met deze stelling wil ik een pleidooi houden voor Google. Iedereen kent Google en hoogstwaarschijnlijk heeft iedereen al eens een Google applicatie gebruikt?

Ik maak in elk geval al jaren gebruik van Google’s zoekmachine. Daarnaast is mijn mailprovider ook al jaar en dag Gmail. Maar naast deze twee bekendere Google tools bieden zij nog zoveel meer aan: Google Reader, Google Calender, Google Photo (Picasa), Google Blog (deze blog via Blogger), etc. Momenteel ben ik daarom volop aan het experimenteren met al deze applicaties.

Niet alleen het uitzoeken van nieuwe tools, maar ook de reeds gekende tools kunnen eigenlijk veel meer dan ik dacht. Zo heb ik bijvoorbeeld “labels”, “filters” en “labs” in Gmail ontdekt. Via Google Search kun je “strings” en “alerts” gebruiken. Fantastische toepassingen allemaal die het online werken een stuk vereenvoudigen.

Maak jij ook gebruik van Google? Ken jij nog andere applicaties die ik moet leren kennen? Of andere toepassingen? Laat het me weten!

Comments 3

 1. Ik ben nooit voor of tegen geweest, maar ik word meer en meer fan!

  Google Earth is leuk, maar heeft verder niet echt een toegevoegde waarde. Evenmin als Google Streetview.

  Klopt Youtube, maar is Youtube altijd al van Google geweest?

  In plaats van Google Chrome gebruik ik Firefox, omdat ik dat geweldig vind met al die extra add-ons die je kunt toepassen!

  Google strings is niet echt een applicatie zoals een andere, maar als recruiter zijnde kun je strings gebruiken, om CV’s of jobs te vinden via Google. Veel puzzelwerk waar ik zelf het fijne ook nog niet van ken.

 2. Pingback: Apple koopt Facebook in 2011 (Black Swan Exercise) : Lodi Planting | en zijn Alter Ego's

 3. Pingback: Apple koopt Facebook in 2011 (Black Swan Exercise) - Lodi Planting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *