In 3 stappen weten waarvoor je hard wilt werken (www.LodiPlanting.com)

In 3 stappen weten waarvoor je hard wilt werken

Lodi Planting Inspiratie 2 Comments

Hard werken vindt men een vies woord. Vaak zijn dat diegene die hun werk niet leuk vinden. Zij die alles tegen hun goesting doen. Zij die om 17u stipt uitklokken. Is (hard) werken echt iets vies of mag werk ook leuk zijn? 

Verschil tussen passie en stress

Hard werken is geen vies woord. Hard werken wil niet per definitie zeggen dat je je letterlijk ‘kapot’ werkt. Werken kan ook heel leuk zijn of je kunt het leuk maken. Je kunt ook ergens naar toe werken zoals bijvoorbeeld je pensioen of een grote reis. Echter de clou van het verhaal zit hem volgens mij in het werk wat je doet. Hoe jij naar werk kijkt heeft te maken met wat voor werk je doet. Het verschil tussen passie en stress.

Keuzestress

Het topic is actueler dan ooit. De krantenkoppen waarin het woord stress of burn-out in voorkomt vliegen ons om de oren. We leven in een tijd waarin (bijna) alles mogelijk is, maar het is die onbeperkte keuzevrijheid dat ons tegenhoudt. Te veel keuze is niet goed. Hierdoor weten we namelijk niet meer wat we moeten kiezen. Altijd bang om iets niet te hebben of ergens niet te zijn. Tegelijkertijd ook te weinig dankbaar voor de dingen die we wel hebben of waar we wel bij waren.

In 3 stappen weten waarvoor je hard wilt werken

Om ergens volledig voor te gaan moet je weten wat je wilt. Hiervoor heb ik het stappenplan uitgeschreven wat ik gebruik voor een gelukkig leven.

De eerste stap is weten wat je graag doet. Het beantwoorden van deze twee vragen – wat zou je doen met een miljoen euro? en wat zou je doen als je nog 1 maand te leven had?  – kunnen helpen bij achterhalen wat je graag doet.

De tweede stap is weten waar je goed in bent. Oftewel het achterhalen van je talenten. Hiervoor kun je terecht bij coaches, vrienden, familie, collega’s, kennissen, enzovoort.

Een tussenstap is weten waar je voor staat. Wat zijn jouw normen en waarden? Wat vindt jij belangrijk? Kortom bouw aan je fundament vooraleer je aan de derde stap begint.

De derde stap is weten hoe je daar geld mee kunt verdienen. Geld verdienen met iets waar je goed in bent en wat je graag doet klinkt als een utopie. Toegegeven in sommige gevallen is het makkelijker dan anders, maar ik geloof dat dit voor iedereen werkt.

Wat hard werken voor mij betekent

Tot slot wil ik nog even terugkomen wat hard werken voor mij betekend. Voor mij betekent de juiste dingen doen op het moment dat er om wordt gevraagd. Gemaakte afspraken / deadlines zijn er om gehaald te worden. Hard werken betekent voor mij ook slim werken. Er bestaan honderden kwalitatieve tools die het werk een stuk aangenamer, eenvoudiger of (voeg een andere superlatief in). Waarom zou je daar geen gebruik van maken?

Hoe kijk jij naar jouw werk? Ben je tevreden met datgene wat je doet? Zou je iets willen veranderen? Wat betekent hard werken voor jou? Laat je reactie na! 

Al je vragen, opmerkingen en feedback zijn hieronder welkom. Je kan me ook mailen (hallo at lodiplanting.com). Ik reageer zoals altijd persoonlijk op elke e-mail.

Een betere freelancer worden?

Ontvang elke week praktische tips over hoe jij een betere freelancer wordt. Deze tips krijg je automatisch en als eerste in je inbox.

 

Over Lodi Planting

Lodi Planting

Twitter Google+

Hallo, ik ben Lodi Planting. Ik help freelancers met hun online personal branding. Ook ben ik eindbaas bij Younicorn Branding. Ik wil uiteindelijk 10.000 freelancers succesvol maken. Word ook een betere freelancer!

Comments 2

  1. Ha Lodi, Klopt als een bus. Weten waar je goed in bent, kan veel opleveren. Ik zie nog meer indicatoren waar je naar kunt zoeken: waar je heel goed in bent, waar je (veel) zin in hebt, wat je gemakkelijk leert, waarbij je de tijd vergeet, en waar je meer energie van krijgt dan het je kost… Wie wil weten wat dat voor hem/haar is, kan inderdaad vele wegen bewandelen. Talenten kun je meten met een online test. Zeker gecombineerd met gerichte coaching is dat een geweldige manier. Idealiter vind je iets dat zo leuk is dat je voor jouw gevoel nooit meer hoeft te “werken” ;))

    1. Post
      Author

      Helemaal waar. Er zijn veel meer vragen (wegen) die leiden naar jouw ultieme doel (Rome). Gelukkig maar, want anders zouden we allemaal eenheidsworst zijn. Ik geloof ook in gerichte coaching voor het vinden van jouw passie en talenten. Het leven is immers te kort om niet elke dag datgene te doen wat je het liefste doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *