4-Hour-Workweek (Timothy Ferris)

Inspiratie: The 4 Hour Workweek

Lodi Planting Inspiratie 1 Comment

The 4 Hour Workweek vertelt hoe je met slechts 4 uur per week werken te werken geen inkomensverlies hoeft te hebben. Hoe kun je meer tijd besteden aan dingen die je leuk vindt in plaats van dingen die moeten? Het boek “The 4 Hour Workweek” is één van de eerste bijbels voor Digital Nomads. Lees je mee?

Wie zijn de „Nieuwe Rijken”?

Timothy Ferris heeft het in zijn boek „The 4 Hour Workweek” nooit over Digital Nomads, maar altijd over de ‘Nieuwe Rijken’. Wie zijn zij? De ‚Nieuwe Rijken’ zijn niet – of niet noodzakelijk – financieel rijk zijn, maar zij zijn wel rijk qua (vrije) tijd en ontspanning. Ferris wist in 2007 al dat tijd het enige kostbare bezit is. Ferris wist ook dat werken tot je pensioengerechtigde leeftijd niet het ultieme doel in het leven is. In die zin draagt Ferris indirect bij aan de discussie over wel of niet langer doorwerken. Wat ik destijds nog niet wist, is dat de ‚Nieuwe Rijken’ een synoniem is voor Digital Nomads en ‚The 4 Hour Workweek’ is hun bijbel.

De principes uit ‚The 4 Hour Workweek’

De reden waarom ik ‚The 4 Hour Workweek’ als een bijbel omschrijf is omdat het een praktische handleiding voor een hele groep van mensen is. Deze groep van Digital Nomads zweren bij de principes die in het boek beschreven staan. Het belangrijkste principe, volgens Ferris, is om je werk uit te besteden zodat je uiteindelijk slechts 4 uur per week hoeft te werken. Ferris outsourct zijn (digitale) werk naar lage-loon landen zoals de Filippijnen en Maleisië. Doordat het loon hier aanzienlijk lager ligt dan in de Westerse wereld houdt Ferris voldoende over aan het einde van de maand om geen inkomensverlies te leiden. Dat maakt dat het boek een handleiding is om je werk te herleiden tot de essentie en dat resulteert in 80% meer vrije tijd.

Ferris als inspiratiebron: meer dan ik dacht.

Het hebben van 80% meer vrije tijd is natuurlijk fantastisch. Maar alleen als je weet wat je met die vrijgekomen tijd weet wat te doen. Daarom is mijn eerste stap van het stappenplan ‚wat zou je doen met een miljoen’. Toen ik het boek in 2008 in een recordtempo had uitgelezen, en er een review over schreef op het onafhankelijke kennisplatform voor het binden en boeien van medewerkers, besefte ik niet dat ik deze vraag letterlijk van Ferris had gekopieerd. Ik omschreef het boek als een „gamechanger” voor het leven. Ik had toen echter geen idee dat het daadwerkelijk mijn leven zou veranderen. Met terugwerkende kracht durf ik te schrijven dat ik veel ideeën, tips en aanbevolen technieken al dan niet bewust heb geïntegreerd in mijn leven. Zelfs in die mate dat ik mij nu Digital Nomad noem.

Mijn 4-urige werkdag anno 2014

Tegelijkertijd zijn er nog voldoende punten uit het boek die ik ten harte kan nemen. Mijn ambitie is echter niet om maar 4 uur per week te werken. Daarvoor doe ik mijn werk te graag, maar ik streef wel naar een 4-urige werkdag. Hiervoor leer ik beroep te doen op de principes van ‚The 4 Hour Workweek’. Zo ben ik volop bezig met een deel van mijn werk te outsourcen aan een Virtual Assitant (VA). Daarnaast ligt er nog veel ruimte tot groei in het structureel toepassen van alle principes in mijn leven. Maar gezien de sprongen die ik de laatste tijd maak is dat een kwestie van tijd.

Wil je het boek 4 Hour Workweek ook lezen?

Ik kan me voorstellen dat je The 4 Hour Workweek van Timothy Ferris ook wilt lezen. Dit boek kun je bestellen op Amazon  door op de volgende link (affilate link) te klikken: The 4-Hour Workweek, Expanded and Updated: Expanded and Updated, With Over 100 New Pages of Cutting-Edge Content.

Ik deel mijn inspiratiebronnen omdat deze jou wellicht helpen in jouw zoektocht. Je zoektocht naar de levensstijl waarbij je elke dag datgene kunt doen wat je het liefste doet. Wat of wie heeft jou het meest geïnspireerd en waarom?

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *