Just a bad day

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) 5 Comments

Op de lyrics van “bad day” (REM) typ ik deze blogtekst. Waarom? Waarschijnlijk omdat de tegenslagen mij voor het eerst klein hebben gekregen. Wat er is gebeurd? Wel, gisterenavond ben ik met een ruim vertraagde vlucht geland in Auckland (Nieuw Zeeland) nadat ik de avond ervoor tot in de vroege uurtjes van een superleuk afscheidsfeest had genoten. Eenmaal in mijn hostel aangekomen wilde ik mijn bedje in kruipen, want de volgende morgen zou ik vroeg worden opgehaald door de “Kiwi Experience” voor mijn eerste sight-seeing activiteit. Helaas had ik geen rekening gehouden met een tijdsverschil van twee uur (in mijn nadeel) waardoor ik twee uur “te laat” wakker werd en mijn bus miste. Het stomme is dat ik mijn horloge wel had verzet, maar mijn gsm (lees: wekker) niet!

Dus ik naar het reisbureau om (1) mijn situatie uit te leggen, (2) een nieuwe busplek te reserveren en (3) een dagactiviteit te boeken in Auckland, maar wat blijkt: de dagactiviteiten waren volgeboekt EN het is een “public holiday” omdat de koningin jarig is. Met andere woorden ik zit in een dode stad zonder interessante sight-seeing activiteiten mijn tijd te verdoen.
Daarom dacht ik: laat ik er dan voor betalen en mijn tijd verdoen op het internet. Niet veel later gaat het brandalarm af en moeten we ons uit de voeten maken. Vier brandweerwagens, tientallen brandweermannen (misschien ook vrouwen) stappen uit de wagens en rennen het gebouw in. Wat blijkt (gelukkig): vals alarm.

Al die gekkigheid heeft mij doen zweten en ik vond het daarom tijd voor een douche. Ik open mijn toiletzak en ik zie dat mijn lippenbalsem mijn tondeuse heel aardig vond en kinderen probeerden te maken. Conclusie: tondeuse kapot!

Om een lang verhaal kort te maken ik heb mijn bus gemist, waardoor je mij binnenkort met lang(er) haar en een baard op foto’s ziet in een dode stad waar het regent van valse brandalarmen, maar zelfs een pessimistische optimist heeft altijd een lichtpunt: ik heb een ticket voor de rugbywedstrijd op 14 juni tussen de “All Blacks” en Engeland kunnen bemachtigen! Whiii!

Ps. Voor zij die bezorgd zijn: mijn gsm staat nu wel goed!

Comments 5

  1. geeft niks lodieke, ik ben vandaag ook vergeten m’n schoenen aan te doen toen ik moest werken, morgen is er weer ‘n dag, en weer ‘n dag dat ik moet werken…. dus trek ik morgen toch gewoon m’n schoentjes aan….toch….? dikke opbeurende kus van 3 schoentjes….XXX

  2. ach, jij zit wel lekker in australië waar het goei weer is, kan surfen en nog allemaal andere jaloersmakende dingen terwijl wij ons hier suf zitten te blokken! dus kom nou niet voor wat medelijden zagen é! da pakt niet 😉

    enorm jaloerse groeten
    lien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *