Like a stranger in Moscow

Lodi Planting Reizen (Backpacker/Digital Nomad) Leave a Comment

Na een nachtje, wat later bleek, een goed hotelmatras voelden we ons een stranger in Moscow op de luchthaven van Dusseldorf. Niet heel veel later bevonden we ons tussen de Svetlana’s, Baboeska’s en alle andere dronken Russen. Tenminste zo hadden we ons de Moskovieten voorgesteld. Niets bleek minder waar, ondanks het zichtbare verschil tussen arm en rijk. De Russen in centrum Moskou zijn zeer netjes (lees: ook met glitters) aangekleed en spreken soms voorbeeldig Engels. Gelukkig maar, want verder dan Wodka komen we zelf niet. Na een citytripje Moskou schoten we door naar het treinstation waar ons echte avontuur zou gaan starten: de Trans Mongolie Express.

Buikje rond?

Nooit gedacht dat we ons na 5 hobbelige nachten, 4 dromerige dagen en 0 douches in de omgeving nog zo fit, fris en fruitig zouden voelen. De treinreis (1/2) van Moskou tot en met Ulaan-Baatar (Mongolie) was een prachtige reis langs onderbesneeuwde meren, Russische huismoeders met zelfgemaakte maaltijden en de soms triestige, maar ook kleurrijke omgeving waarin sommige Russen in de “middle of nowhere” moeten leven. Een reis die we nog niet voor de volle 100% beseffen en dat ligt niet aan het niet eten (merk je de dubbele ontkenning op?). Integendeel elke stop (en de trein stopt zo’n 6 a 7 keer per dag) is het bufferen naar eten, een vergelijkend warenonderzoek met de andere cabinebewoners en eten wat de pot schaft. Tot nu toe valt dat voor Lodi zeer goed mee.

Waar is Valerie?

Natuurlijk is niet alles even leuk of verloopt niet alles even goed. Zo heb ik Valerie bij de Russisch-Mongoolse reis moeten achterlaten. 🙂 Dat is natuurlijk niet waar. Wel is het zo dat de grensovergangen zeer langzaam, bureaucratisch en ietwat oorlogs verlopen. Voelen jullie onze pijn? 🙂 Een ander ding dat ons opvalt is dat Moskou niet representatief is voor Rusland. Daarbovenop zijn de Russen die wij hebben gezien of ontmoet hebben ietwat nors en onvriendelijk, zelfs wanneer je contact probeert te maken. Maar dit houdt ons niet tegen om vol lof over de Trans Mongolie Express te praten en de reis aan te bevelen.

Foto’s volgen binnenkort!

We hebben alle foto’s bij dit verhaal uitgezocht, maar we zijn niet in de mogelijkheid om deze up te loaden via de pc waarop we werken. Dus wil je de reis vanuit onze beleven, dan zul je nog even moeten wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *